Trafik Ve Çözümleri - 1

Hergün İstanbul trafiğinde öncelikle, insanların birbirlerine olan saygısının bittiğini gördükçe üzülüyorum.Erkek sürücülerin kadın sürücülere yol vermemesi;hatta şeritlerini ihlal edip kadın sürücüleri şeritlerinden çıkartıp tehlikeye atması.Bir okadarda kadın sürücülerin çoğunluğu eğitimden ziyade deneyimsizlikleri.
Taksi sürücülerinin bu trafikte sanki bütün yollar onlarınmış gibi davranarak tehlikeli şerit değiştirmeler,hız sınırlarını aşmalar,trafik ikaz lambalarında kırmızıda müşteri indi bindi yaptırmaları,üç şeritli yollarda dahi dörtlü lambalarını yakıp durmaları trafiği altüst edenlerden biri.
E altı çevre yollarındaki durum zaten belli.Emniyet şeridinden giderek servis taşıyan araçların trafiği altüst etmeleride cabası.Sanki yük taşıyorlar.Merak ediyorum içindeki yolculardan çıkıpta biri birşey söylemiyormu.Kardeşim sen ne yapıyorsun!
İstanbulun durumu belli tepelerden inen dar yollardan vadilerde genişleyen yollar var.Anlatmak istediğim şudur.Mutlaka rampa çıkan araçlara özellikle yüklü araçlara karşıdan yol verilmesi.Kamyon ve tırların yüklü olarak dur-kalk yapması en az bizden on saniye çalınması demektir.
Yayalarıda merak ediyorum okadar üst geçit varken neden yolun ortasından karşıya geçmek ister.Düşünmüyorlarmı bu araç şöförü beni görüyormu,yavaşlayamazsa kazada yaralanırım ,ölebilirim diye.Araçların kavşaklarda yavaş hareket ederken bile yayaların bunların arasından geçmeleri bile bizim zamanımızdan çalan nedenlerden.
Ambulanslara yol veremeyen sürücüleride buradan kınıyorum.Belkide içinde hasta yada yaralının sizin bir yakınınız olabilir.Sonuçta bir can taşıyorlar ki her saniyenin önemi var.
İett otobüsleri ve Yolcu minübüsleri kullanan sürücülerin duraklara yanaşmadan yolcu indirip bindirmeleri hem taşıyacağı yolcuları hemde ihlal ettiği şeritindeki öbür araçları tehlikeye bırakması.ve yolda ilerlerken dahi sinyalini yakarak başka araç yokmuş gibi şerit değiştirmeleri trafiği felç ediyor ve bizden zaman çalıyor.
Kazaların ilk sebebi görmemek ve duymamaktır.Örneğin gece bir araçtan yol isterseniz kornaya basmadan önce farlarınızla sellektör yaparak uyarın.O araçların sesinden sizi duymaz ama farlarınızı ışığı uyarır.
Kamyon ve tırları şerit değiştirip geçerken mutlaka uyarın.Çünkü onlar yüksekte olduğu için sizi görmeyebilir.
Sanayi bölgelerinde ve fabrika önlerinde ki yollarda ilerlerken mutlaka yavaş geçin.Özellikle yağışların ilk başladığında .Çünkü fabrikaların bacalarından bıraktıkları kimyasal maddelerin yollarda yağmur sularıyla yolu kayganlaştırdığını unutmayın. Ani fren yapmaktan kaçının .En iyi şöför fren yapmadan araç kullanandır.Kullandığınız araç ne kadar kaliteli olursa olsun mutlaka hız yaparken lastiğinizin patlayacağını sakın unutmayın. Emniyet kemerinizi mutlaka kullanın.Yaşından küçük çocukları ön koltuklarda yolculuk yaptırmayın.Unutmayın hava yastıklarının açıldığı andaki hava basıncının küçük çocuklarda daha ciddi yaralanmalara sebep oluyor.
Birde motorlu kargo ve kuryeler ne zaman ne nereden belli olmayan sürücülere dikkat edelim.Çünkü onlara ne yol veren var nede özel yolları.İki araç arasında bırakmayalım.

Ambulanslara ,itfaiye araçlarına mutlaka yol verin.
Özellikle telefon kullanarak,araçla trafikte ilerlemeyin.Merak ediyorum telefonla konuşurken araç kullanarak çokmu havalı oluyorsunuz.Dikkatinizin dağıldığını,araçla yavaş ilerlediğinizin farkında değilmisiniz.Hem kendinizi hemde başkasını tehlikede bırakıp zamandan çalıyorsunuz.
Siz siz olun mutlaka kurallara uyun.Sizi bekleyen sevdiklerinizi sakın üzmeyin.
Zorunlu olmadıkça araç kullanmayın. toplu taşıma araçlarıyla yolculuk edelim.

18 Haziran 2012 3-4 dakika 2 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 12 yıl önce

    👍👍👍Çok şükür 1 yıldır İST dan kurtulmuşum.Geride kalanlara sabır dilerim👍👍👍👍