Tüm Öğretmenlerime

ben karanlıktım siz ay ışığı, her gün beni bviraz daha aydınlattınız. Karanlıklar dolduğu an dört bir yanıma, nefes alamaz duruma geldiğim anda nasıl alabiliyorsunuz beni o cehennemin içinden, nasıl sarabiliyorsunuz karşılıksız. Yağmur nasıl yağar tekrar, terk edilmiş bedenlere. zorlu geçen kışın ardından nasıl çiçekler açar baharda? gözlerime nasıl ekleniverdi bu gökkuşağı?sorular tükenmez yazsan şimdi upuzun bir liste oluşur. o soruların cevaplarını sakladığınız gözleriniz nasıl bu kadar sıcak öğretmenim.???
bazen ruhun bile dinlemez sözlerini çatışırsın kendinle uçurumun kenarına geldiğin andır da sen hissedemezsin öğretmenler tüm kalpleriyle hisseder. boşluktan alıp seni masmavi umutlar içine bırakırlar. elimi tutun hocam ben düştüm bir bataklığa dediğin an hiç teretsüzce tutarlar elini. gerekirse sevgi bağlarıyla çeker alırlar seni.
yok oldum öğretmenim, eridim bittim artık ben öyle sanmaya başlamıştım. kanatsız meleklerim hep sizi gördüm çevremde. annem ve babam bile unutmuşken beni beni teselli ettiniz. birçoğunuz omzunda ağladım. en zor günler hep karanlık günlerdir ben o karanlıkları çevremdeki yıldızlar sayesinde geçtim. öğretmenim ben fırtına da batan gemiydim sizse fener, ben solan bir çiçektim siz su, ben hiçliğe doğru gidiyordum sizse benim var olduğumu kanıtladınız. herşeyden önce GÜVENDİNİZ bana.
Bir sonbaharda tanıdım hepinizi okula ilk geldiğimde korkaktım, sessizdim. gün geçtikçe size annem gibi güvenebileceğimi anladım. sıcacık ve kocaman gülümsemenizle doğru bir karar verdiğimi anladım. öğretmenim siz hepiniz meleksiniz fakat kanatlarınız nerede???
öğretmenim; yağmurlar yağdırdınız çöl topraklarına. ışık oldunuz ağlayan gözlerime. kimi zaman annem kimi zaman arkadaşım oldunuz ama beni hiç yalnız bırakmadınız. ben bir yolda yürüyordum siz beni doğru yere yönlerdiniz. geceleri kutup yıldızım gündüzleri yönlerim oldunuz. üşüdüm sıcaklığınızla ısıttınız. yağmurum, güneşim oldunuz. her ne olduysanız oldunuz fakat hep yanımda oldunuz. herşey için teşekkür ederim. ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN...
iyiki varsınızki bize yön gözteriyorsunuz. hepinize herşey için en azından tatlı tebessümünüz için ayrı ayrı teşekkür ederim. iyiki varsınız yaşamımızda...
MANİSA/Salihli 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi ÖĞRETMENLERİME...

24 Kasım 2009 2-3 dakika 76 denemesi var.
Yorumlar