Uçsuz Bucaksız Bir Bela

Tezkere yerine taze ölüm kokusunu eline alan Mehmetçiklerimizin onca vebalsizliği adına, neler yazılır, neler kaleme dökülür, bilemiyorum. 'Terör' başlığı altında yakıp yıkan, eziyetler eden bu insanlar bilmezler ki şehit olmak onların asla içlerine giremeyecekleri bir durum. Nitekim onlar daha çok Mehmetçiklerimizi 'şehit etme'yi bildiklerinden ülkemizi kan-revan halde görmek onları oldukça sevindirir. Bizlerse şu anda içinde bulunduğumuz ve (her ne kadar gönüllerimiz ve gözlerimiz buna katlanamasa da) sıkça yaşadığımız bu terör rüzgarının altında onlarca şehit verdik. Gencecik, toy, geleceğin umutları 8 Mehmetçiğimizi de kaptırdık onlara, bir şey yapamadık, sonunda üzülen, ağıtlar yakan yine biz olduk. Onlar ki her askere nasip olmayacak güzellikteki şehitliği tattılar ama bir o kadar da bizi üzen sırıtışların bilmeden, istemeden sebebi oldular.

Şu kahrolası terör ne büyük bir illettir ki başımıza yıllardır çorap öre öre bıkmadı ve daha da bıkmayacağa benziyor. Hiç yılmıyor, hep hinlikler etrafında acımasızca gerçekleştiriyor eylemlerini. Beyinleri yıkanan belki de zihinleri ele geçirilen bu terör elemanları megalomanca ne yaptıklarının farkında değiller. Ya da kolaya kaçtıkları bir yoldur bu farkında olmamak dedikleri. Katlettikleri onlarca Mehmetçiğin kanına doymayan bu insan düşmanları caniler hiç düşünmezler mi ki gittikleri yolun bataklıktan ibaret olduğunu? Hiç anlamazlar mı gittikleri yolun yol olmadığını?...

Bıkmadan, usanmadan her daim pusuda bekler bu yarasalar. Karanlığın görünmezlik gücüyle beslenir, ondan güçlerini alırlar ve Mehmetçiğin en beklemediği anda taarruza geçerler. Belki de aralarında tezkeresini yakın zamanda eline alacak olan Mehmetçikler bulunur, ama onlar bunu da anlamadan boyuna saldırırlar. Bu yanda cesur askerlerimiz de hiç çekinmeden bizleri, vatanı kurtarmak adına canlarını önlerine koyarlar. Hiç tereddüte düşmezler ve ölmek pahasına canla başla karşı gelirler düşmanlara. Aralarından şehit verdiğimiz onlarca askerin acımasızca can çekiştikleri savaşın akıbeti belli olmaz fakat artık elimizde yaralı askerlerimiz ve şehitlerimiz vardır.

Artık sıkça karşılaştığımız, televizyonla, her türlü basın yoluyla haber aldığımız bu katledicilere bir dur demenin zamanı geldi de çoktan geçti bile!... Artık dindirmeliyiz bu kanı bozukların oluşturdukları savaşları. Bizim, Mehmetçiklerimizin onlar kadar acımasız olamadığı aşikar. Zaten onlar gibi olmak yaraşmaz bize, biz terörün bir kurbanı asla olamayız. (Allah da onlar gibi olmayı bizlerden korusun.) Hep gözlerinden yaş dökülen taraf bizim taraf oluyor, yüreği yanık, evlatlarının tezkerelerini alıp yanlarına dönmelerini bekledikleri analar, analarımız bu acıyı çekmeyi asla hak etmediler. Onların bağırlarını yakmaya, gözyaşlarını dökmeye her daim hazır olan insafsız şeytanlar bozuk sırıtışlarını üzerimizden asla çekmediler. Sonunda da baktığımızda tablo hep aynı; şehit olan askerlerimizin ailelerinin gözü yaşlı ve perişanlar, bütün insanlık üzgün aslında, içten içe kızıyorlar, kızıyoruz bir dur diyemediğimiz için...

Ayrıca şöyle bir şey de var ki hep alt tabakadan insanların oğulları zarar görüyor bu durumdan. Üst kesimden insanların çocuklarıysa Amerika'da, bilmem nerelerde eğitim görüyorlar. Bu da hep aynı kesimin ağıtlar yakmasına sebep oluyor. Aslında bizler de en az şehit aileleri kadar üzgünüz ve kendimize o kadar kızıyoruz ki bu belayı başımızdan def edemediğimiz için. Kahroluyoruz artık bu haberleri duyunca, reva mı bu yaptıkları diyoruz. Belki de onlarca hayallere sahip Mehmetçiklerimizin kanlarını durduramadığımız ve hiç hak etmedikleri canice ölümlere maruz kaldıkları için terör estirenlerden çok biz suçluyuzdur; belki de engel olamadığımız, anaların gözlerini yaşlı, bağırlarını yanık bıraktığımız için.Evet suçluyuz bütün insanlık ama bir o kadar da üzgünüz ki bir daha bunların yaşanmasını asla istemiyoruz. Dilerim Allah'tan bir an önce bu insanlar kendilerine bir dur derler ve insafa gelirler.

Bu aslında hepimizin görevi, teröre dur demek, onu engellemek için elimizden geleni yapmalıyız.

(TERÖRÜ LANETLİYORUM ve geçtiğimiz günlerde Çukurca'da şehit düşen 8 Mehmetçiğimizin ailelerine sabır ve baş sağlığı diliyorum. Umarım bir an önce bu uçsuz bucaksız belaya bir dur diyebiliriz...)

19 Ağustos 2011 4-5 dakika 88 denemesi var.
Yorumlar