Ucubesel Duygu Sorgulaması

Bir hayat var bana kendini bir hediye yahut bir işkence olarak sunup sunmadığını bilmediğim...

? Ve şarabın tahrik edici kızıl rengi genç kızın güzel dudaklarını yumurtalık bilip içine döküyordu gayri meşru çocuklarını...

Doğanın güzelliklerini yaşamsal baz alıp çirkinliklere tutsak edilen varlıkları hiçe saymak bir yudum şarabın sarhoşluğunda. Kadehi havaya kaldırıp ruha tecavüz eden ıstıraplarla dalga geçmek, kahkahalarla arşı inleterek. Bilinçsizliğin gülümsemesi Tanrı'nın ciddiyetidir. Ve işte o vakit Tanrı içki masasında ayılıverir. O' insanlarını sükûnetiyle öldürür. O'nun katliamı hep sessizdir.

Ama onun suskunluğunu, senin hovardalığından hoşlanıyormuş gibi algılayacak kadar sarhoşsundur. Aldırış bile etmezsin. Ne acı ki onun senin için hazırladığı planı asla bilemezsin. Sarhoşluğunda-elleri kirli bir insanın yumuşak saçlarını okşaması gibi-gizlice zihnine atar kederi, düşünce öz suyuyla bir vakit ittifak kurup kusmak zorunda kalacağın.

Sarhoşluğunda hayat, karanlığa gömülü disko ışıklarının altında vahşi ve şehvetli bir dansa benzer. Karanlık daim olsa da, yalnız gözlerini işgal eden renkli ışıkları izlemek tercihindir. Gelgit ışıkları arada bir diğer insanların yüzünü seçebilmeni önleyemez. Kimisinin heykelsi güzelliğiyle karşılaşır, kimisinin içinde taşıdığı şeytanı göremezsin. Düşünmek ve mukayese edebilmek yapılacak son şeydir artık.

Dünyanın ismini bile bilmediğin kıtalarında çocuklar peydahlandıkça sanki onlara hamile kalan senmişsin gibi belirtileri görmeye başlarsın aklında ve vücudunda. Miden bulanır, başın döner. Seni çocuk sahibi yapan kişinin doğruluğunu sorgular gibi, yaptığın şeylerin doğruluğunu sorgulamaya başlarsın. İşte bu anda kusmuk kokuları beyninden havaya doğru saçılır. Artık her şeyi daha berrak görebilirsin.

Her şey büyük bir hataydı! Ağlaman ve günahını çıkarman gerekir senin bir perde ötendeki rahibe. Fakat yapamazsın; gözyaşlarını biriktirdiğin tren artık senin şehrine uğramamaktadır. O rahibin ise sen olduğunu göremeyecek kadar evham içinde ve akşamdan kalmasındır.

Ve yine aynı soru yükselir.

Tanrı nerede?

09 Eylül 2009 2-3 dakika 4 denemesi var.
Beğenenler (3)
Yorumlar (3)
  • 14 yıl önce

    Söylesem tesiri yok,Sussam gönül razı değil!!!!

    Her cümlesi derin anlamlar taşıyan asortik bir deneme olmuş..yazarı kutlarım..tebrikler ablası!!!👍

  • 14 yıl önce

    Bu denemeyi beğenmemin öncelikli nedeni,okuduğum diğer denemelere göre türe daha yakın olması oldu.Zira çoğunlukla denemelerin öyküye kaydığını görüyorum...

    Düşündürücü bir sorgulama olmuş...Özellikle bazı cümlelerde uzun uzun yitirdim kendimi...

    Şiir neysede deneme yazmak daha da zordur kanımca,kutlarım...

  • 14 yıl önce

    bu kadar cesur ve içtenlikle yazılmış sözcüklere tekrar tekrar tşk...! okuyuculara büyük bir zevk vercek yazı olmuş yüreginize saglık