Uğur Mumcu

Bir çift Güverci havalansa
Yanık yanık koksa karanfil
Değil bu,anılacak şey değil
Apansız geliyor aklıma
Sevdiğim çicek adları gibi
Sevdiğim sokak adları gibi
Bütün sevdiklerimin adları gibi
Adın geliyor aklıma
Melih Cevdet Anday
Aramızdan ayrılışının 17.yılında Uğur Mumcu'yu sonsuz sevgi ve saygıyla anıyoruz.Bütün yaşamını ülkesinin geleceği,halkının özgür,onurlu ve mutlu yaşaması için; kirli siyasetciler,din sömürücüleri ,Atatürk ve Atatürkcülük karşıtları ile yılmadan savaşmıştır.Bu uğurda alçakca arabasına konulan bomba ile aramızdan ayrılmıştır.
Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu, eşine zor rastlanır araştırmacı yazar ve Atatürk Devrimcisiydi.Karanlıkları aydınlatmaya çalışan eriyip eksilmeyen büyük çok büyük bir mumdu.
Kalpaksız Kuva-yı milliyeci Uğur Mumcu;,Atatürkçü,cumhuriyetci ,solcuydu.karanlık güçlerin üzerine gözünü kırpmadan giderdi.silahların değil kalemlerin gölgesinde savaşırdı.
' Bir Gün mutlaka' yazısında diyordu ki'Namluların konuştuğu yerde vicdanlar da ,yasalar da susuturulabilir.Fakat bir gün vicdanlar da ,yasalar da konuşursa ,o namluların içinden sadece katil çetelerin kimlik kartları çıkar.Kanlı mezar taşları bir gün ayaklanır tokat gibi katıllerin yüzlerine fırlatılır.Ve o kaldırımlar ,o kanlı kaldırımlar üzerlerindeki kanlı ayak izlerini hep üzerlerinde taşırlar.Silinmez ,öylece kalır...döktükleri kanların içinde boğulacaklardır.Bir gün mutlaka.'
Uğur Mumcu yobazların,gericilerin baş düşmanıydı çünkü " Laikti". Din kisvesi altında Türkiye'nin nerelere götürülmek istendiğinin farkında olan aydınların başını çekiyordu.Türkiye'yi çok uluslı şirketlere ve temsil ettikleri emperyalizme teslim etmenin karanlık emellerini çok iyi biliyor,onları kelle koltukta ortaya çıkarıyordu.
Cuntacılığın baş düşmanıydı.12 Mart ve 12 Eylül cuntalarını canlı tanık olarak yaşamıştı.Demokrasi ve insan hakları savunucusuydu.
İnançlı,dirençli ,kararlı ve mangal gibi yürekli Uğur Mumcu.laiklik mi Mumucu,tam bağımsızlık mı Mumcu,anayasa mı Mumcu,sosyal demokrasi mi Mumcu...
Uğur Mumcu'yu öldürenler sanıyorlardı ki O'nun ölümüyle Atatürkçüler,laikler,ilericiler,devrimciler silinecekler. Yanılıyorlar.
Yobaz karanlığa aşık/Bilim karanlığa ışık/Yobazın işi zor,ışığı öldürmek istiyor/Oysa ne kadar çabalasa da/Bir mum ışığını söndüremez hiçbir bedende.
Bugün yaşamakta olduğumuz karanlık günleri yıllar önce görüp aydınlatmaya çalışırken öldürüldü.Arabasının altına değil de yüreğimize mi konmuştu o bomba.yüreğimizde mi patlamıştı.Uğur Mumcu ile birlikte kendimizden bir şeyler mi götürdü.Eksildik,azaldık,korktuk mu? Hayır, hayır! diyebiliyorsak.
Uğur Mumcu mum yapmaya devam ediyor;aydınlanmaya,karanlıkları aydınlatmaya.Şimdi mumları çogaltma zamanıdır.Şimdi dünyada olup biten her şeyin farkına varmak var.Şimdi her türlü oyunu bozup Anadolu ateşini yükseltmek var.Şimdi UĞUR MUMCU olmak var.
Cumhuriyet yürüyecek Uğur'la birlikte,
Demokrası yaşayacak uğur'la birlikte,
Düşünceleri yaşayacak Uğur'la birlikte,
Ve biz susmayacağız Uğur'la birlikte.

24 Ocak 2010 2-3 dakika 10 denemesi var.
Beğenenler (5)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Böylesine bir halka kendi yaşamını sunmuş insanı anarak onun değerini yansıtan yazınıza ve o ışık öğretmen yüreğinize sonsuz saygılar.