Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarının Gerçek Yüzü!

Bugünlerde bütün kanallarda bir" Uluslararası Türkçe Olimpiyatları" olayıdır, sürüp gidiyor.
Acaba? Bu ekranlardaki " ver gazı, yavrum, ver gazı" olayının görünen sevimli yüzünün ardındaki gerçek amaç, kaç kişinin dikkatini çekiyor.!!
Çocukların masum tatlılığının ön nin yayınları da var.
Dolaylı yoldan, bilerek veya bilmeyerek!!Fethullahçıların okullarının propagandasını yapıyorlar.
Toplum içinde pekçok ayrımcılığa ve menfaat ilişkilerine dayanan bu tür cemaatlerin
(çıkar cemaatleri, ya bizden olur olanaklarımızdan faydalanırsın, ya da canın cehenneme felsefesi) her türlü propagandasını yapanları kınıyorum.
Bu tür oluşumlar, hiçbir guruba ve topluluğa dahil olmayan ve olmak istemeyen, kendi yaşam felsefelerini oluşturmuş, koyun gibi güdülmeye, dahil oldukları grupların ve liderlerin görüşlerine göre davranmak ve yaşamak istemeyen, özgür insanları ürkütüyor, rahatsız ediyor.

05 Haziran 2009 30-60sn 138 denemesi var.
Yorumlar (8)
  • 15 yıl önce

    Iyi demis , hos demissiniz de ; sizin tabirinizle ' koyun gibi güdülmek ' kisinin kendi secimi ise ve gönüllü güdülüyorsa , kendi görüslerimize saygi bekledigimiz kadar , bu görüse de saygi göstermeliyiz . Demokrasi , tek bir toplulugun dogrulari üzerine gelistirilmemistir . Ne herhangi bir cemaatin üyesi , ne herhangi bir inanisin sembol tasiyicisim .Ancak saygi bekledigim kadar , göstermezsem , barisci bir topluma uzanamayacagimizi biliyorum. Belki de özgürlük kimsenin tekelinde degildir !

  • 15 yıl önce

    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; hayatımda hiç bir kesimi toptan ne yüceltirim nede yerin dibine sokarım. Yine belirtmeliyim ki ben bahsettiğiniz cemaattanda değilim.

    Ama yapmış olduğunuz bu eleştiriyiı çok ağır ve insaf sınırlarını zorlayan türden gördüğümü belirtmek isterim.

    Bu olimpiyatlar beni fazlasıyla duygulandırdı. Onbinlerce yabancı çocuk ve genç Türkçeyle buluştu. Devletimizin yapamadığı bazı şeyleri bu kardeşlerimiz yapıyor. Bunun tebrik edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    Umarım yorumumu onaylarsınız.

    Teşekkürler...

  • 15 yıl önce

    *Yazımda bir hata olmuş. Beşinci satırdan itibaren Çocukların tatlılığını öne çıkaran bu olayın arkasında TRT nin yayınları da var. Bizim vergilerimizle yayınlarını sürdüren bu kurumun tarafsız olmamasını böylesine kişi ve guruplara hizmet etmesini kınıyorum. Olacak.

  • 15 yıl önce

    nur
    nur: cevap yaz 07.06.2009 17:47:34

    Sürekli ağlayan, ruhsal durumu bozuk, ilkokul mezunu ama, adı çok yetenekli eğitim uzmanı!! diye geçen ne dediği anlaşılamayan. Kızımın küçükken Samanyolu tv d ağladığını görünce korkup ağlamaya başladığı Fethullah Hocanın peşine takılıp, kulluk yapan, paralarını onun idaresine bırakan, çoğu önemli eğitimler görmüş bu insanları ben anlayamıyorum doğrusu. Adam her tarafı sardı, ne olacak bu işin sonu, rezalet, nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Rahmetli Aziz Nesin, bu ülkenin insanlarının % 60 ı aptal dediğinde herkes ayaklanmıştı. Ama, doğruyu söylemiş rahmetli, bu oran şimdi %40 lara indiyse de (AKP ye oy verenler), halen önemli bir düzeyde maalesef!!!

  • 15 yıl önce

    nur hanım o cemaatin fikirlerini kabul etmemekle birlikte, türkçe olimpiyatı ismiyle yapılan bu organizasyonun sizce etkileri bu şekilde kuvvetliyse, siz niçin daha doğrusunu, bu etkide ve insanların gönüllerinin bu surette fethedecek bir organizasyonun içine girmiyorsunuz? ayrıca bir gruba dahil olmak demek koyun gibi güdülmek demek değildir. bu derece sığ düşünmek hayatın temel mantığı olan insanların bir arada yaşaması, bir toplumun meydana gelmesi anlayışına zıttır. cemaat demek bir araya gelmek demektir. birlikte olmaktan ise bir zarar gelmez.