Umut

Belki de günümüzde  en büyük  sorun, kriz,tehlike ne derseniz artık adına  virüs degil, iddia ediyorum ki umutsuzluk..Tedbirdir, kapanmadır,aşıdır derken belki bu belanın üstesinden gelinebilir ama  bu duygunun  kaybetmenin acısı daha  da beterdir.

Kimle konuşsam  bu gidişat hakkında  hemen soruyorlar tabi haklı olarak."Ya sonra..."Hangi  bilim adamı,hangi  din adamı cevap  verebilir bu  soruya ben de merak  ediyorum. Koca bir .bilinmezin içerisinde, yaşayıp  gidiyoruz tabi yaşamak  denirse buna.

Önce bir tartışma başladı maske  konusunda, kronik hastalıgı  olanlar taksın digerlerine gerek yok gibi açıklamalar  yapıldı.Sonra ise artık zorunlu  hala getirildi  güya bu bulaşıcılıgı azaltacaktı!

Virüs,mutasyona ugrarsa  kontrol  altına  alması kolaylaşır,halk bagışıklık kazanır ve böylece  daha hafif atlabilecek gibi açıklamalar yapıldı en yetkili agızlardan.Ancak neredeyse her devletin bir mutantı  var artık,her biri ,bir öncekinden  da daha tehlikeli  daha  ölümcül olarak ortaya çıkıyor nedense.Belli bir plan ve programın ürünü mü bu, zaman gösterecek.

Aşısı yoktu bu hastalıgın ilk ortaya çıktıgında,ya da bizi öyle inandırdılar, aşıların çıkmasını devletler de milletler de dört gözle beklerken,mutant girdi işin içine  şimdi hangi aşı hangi mutantta etkili?Kesin çözùm diye beklenirken  acaba bir kaosa mı sürükleniyoruz? Kim ne derse desin aşı konusu bir muamma,neymiş yetiştirememişler,benim bunu külahıma anlatsınlar.Tabiki bunların savunması  bu, açık açık göndermek istemiyoruz,agırdan  davranıyoruz  diyemezlerdi ya.

Kısmi kapanma derken tam kapanma  geldi, aslında  bekleniyordu.Şimdiye kadar uygulanan tedbirlerden  hiç vazgecmedigimiz gibi yenisine ,bir yenisi daha ekleniyor her gecen gün.Artık kapanma  da sık sık önümüze gelecektir.

Elimizi vicdanımıza koyarak  soralım şimdi, dünyada bitmedigi sürece  bu virüs, ülkemizde nasıl bitecek?

Kapanmanın geldigini duyanlar   elinde valiziyle  otogarlara koşuyor ya da özel aracıyla yollara düşüyor.Büyük şehirlerden aşırı bir göç başladı,bu insanlar gittikleri  yerlere virüsü taşımayacaklar mı?Büyük şehirlerde degil miydi en çok vakalar peki ya şimdi?

Kaş yapayım derken göz çıkarmak olmasın sakın bu!! Sabahtan akşama kadar,o dükkandan bu dükkana alışveriş  yapanlara ne demeli? 

Ben kıt aklımla bir kez daha soruyorum, virüs  nerede?

DSÖ,saglıgı kıcasa şöyle  tanımlamaktadır:Bedenen, ruhen ve sosyal yönden iyilik hali demektir.Evet hepimizin  saglıgı bozuldu ya da  bozulmakta,bu işin sonu hiç hayra alamet degil!!

İşsizlik,boşanmalar,kavgalar, kıtlık....



28 Nisan 2021 2-3 dakika 112 denemesi var.
Yorumlar