umut ve direnme

Umut insanı sevgiye, gayrete, başarıya ve mutluluğa götüren hiç sonuç doğmasa da başarısız gözükse de yaşamanın temel olması gerekenlerdendir.
umuttur yıllarca tutsak kalan birinin özgürlüğü düşleyebilmesini sağlayan ve yaşama bağlayan. Her şeyin güzel olacağına inançtır insanı doğruya, kolaya, özgürlüğe, inançlarına bağlayan. İnsan umudunu tüketmeye başlayınca mevziilerini kaybeder. İç dünyası çöker. Dış dünyada başarıızlıklar başlar.
Umut gökyüzünün mavi gözükmesini sağlar. Sevgiyi ayakta tutar. İnançları canlı ve sıcak tutar. Eylemleri tutarlı hale getirir.
Umudunu yitiren ancak inançsız, amaçsız ve yenilgiyi kabullenmiş insandır. Yenilen insan umudunu yitirmedikçe yıllarca defalarca yenilse de yaşamaya amaçlarına göre sürünerek de olsa yürümeye devam eder. Ayrıca yok olmaz. iflas aşamasında umudunu direncini yitirmeyen insan kınanmaz. Bu aşamada kurtulabilirken umudunu yitiren iflas etmese dahi rezil olur. iflas edince de kınanır. Çünkü gayret ve umuttan yoksunluk, direnememe suçtur. Yenilmek, başarısız olmak suç değildir.nice yenilen insanlar, ülkeler, ordular tarihte, insanlık bilincinde ve gelecek nesillerde kahraman olarak anılmış, layık oldukları amaca ulaşmış veya gelecek nesillerde hayat bulmuştur. Ama yenenler her zaman başarılı olanlar ayakta kalamamış yok olmuşlardır.
insan da yenilgide direnmeyi, mücadelede yaşayabilmeyi, sevgide umudu mutluluğu bulanlarıdr.
Ayrılıkta umut özlemdir. hasrettir. Vuslatın imkansız olduğu gözükse de o inancı, düşünceyi, sevgiyi yada özlemi yaşayabilenler umut taşıyanlardır. gerçekte ayakta kalanlarıdr.

20 Eylül 2009 1-2 dakika 11 denemesi var.
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Umudu güzel (anlatmış) analize etmişsiniz 👍👍👍 Benim bir sözüm vardı : Ne Zaman Umudu gördüğümüzde sevinsek..Umut bizden alaylı çıkıyo, yüzümüze gülüpte devriliyo!! ''Dengesiz Umut''!!!.. :)) arkadaşları çok güldürmüştü.. İlgimi çekmiyor değil hani sizdede kendimde fark ettiğim bu Umud ile Ufka yönelik saptlanma var .. Kararmasın Ufkumuz devrilmesin tükenmesin Umutlarımız dileği ile sağlıcakla kalın Saygılarımla