Üşümez mi Toprağın Kalbi

İnsan hep aynı tavırda olsa insan değil robot olurdu herhalde...

Bizim ağrıyan başımız gülen yüzümüz ,birikimlerimiz ,biriktirdiklerimiz var. nasıl her anımız aynı olsun ki ?

Gün aynı doğsa da ,tarih aynı olmuyor. Saat bile aynı değil farklı şehirlerde zaman kaybı oluşuyor .Hep aynı örgüde de olsa , işleyiş ve ip farklı, desen farklı. Anlayacağın iki düz , bir ters ama ürün farklı.

Alışkanlıklara ise hiç girmeyelim. Kimi gece kalkar buzdolabını karıştırır ,kimi uyku arası nefes almayı . Kimi kırmızı et yemezken kimi Ocak başından alamaz kendini ,kimi ota düşkündür diyet kıvamında .

Hep aynı saatte ,aynı kıvamda çıkan ekmek ; makinaların eseri . Makinalara yön veren insan ,dertlerin eseri. Her sabah başka bir derdi harmanlar o insanın hamurlu elleri. H iç bir zaman sigarasının külü aynı yere düşmez ve hiç bir zaman aynı sigara da dertler küllenmez.

Genele bakmalı ilişkiler . Yani benim güzel abim anlık olan her şey kan şekeri ölçen iğne gibi on saniyelik bir acı ve dert gibi .Genele bakmalı ve genel dönüp ardına bakmalı . Kaç zaman olmuş kaç yıl geçmiş . Kaç defa kazan kaldırmış yürek ve kaç defa vazgeçip çanak yağmasına katılmış nefer.

Şimdi soruyorsun ya!..

Ben hala eski benim . Hiçbir mevsim birbirine tutmaz bazen kurak geçer bazen bol yağmurlu. Sen hangi bitkiyi gördün ki vazgeçmiş operasyonundan ?Az yağmur yağdı diye Gül'ün kokusu mu değişir ?Ve ben seni toprağıma dikeli onca yıl olmuşken ,iklimin değişti diye seni sevmekten mi vaz geçeyim ? Yoksa çiçeklenmekten mi ?

..Üşümez mi toprağın kalbi ?

17 Kasım 2021 1-2 dakika 10 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (1)