Uzun gece

Malum hepimizin icerisinde bulundugu,dönùlmez bir yolun içerisindeyiz.Çoluk cocuk,yaşlı genç,evli bekar,zengin fakir aklıza ne gelirse hergecen gün bizleri esir almayı coktan başardı malasef internet.Her ne amacla kullanılırsa kullanılsın hayatımızın  bir parçası oldu artik.İnternete girmedigimiz zaman kendimizi yalnız,mutsuz,güçsüz hissediyoruz  her nedense.

İnternet,nimet midir?Evet nimettir dogru zamanda, dogru yerde kullanılırsa.Bilgiye erişmek cok kolay,koskoca dünyayı avuçlarımıza sıgdırıyoruz desek  abartmış olmayız,herşeyden anında haberdar oluyoruz.

İnternet,ihanet midir? Her ne kadar tartışmalı olsa da evet,kimi yönleriyle ihanettir.Boşanmak için eşinin fotolarını ve videolarını çekip yayınlamak ve bunu da kanıt olarak kullanmak örnegin.Herkes  hatırlayacaktır yakın bir zamanda ünlü bir siyasetcinin başına  gelen o  kaset olayını.Amaç ne olursa olsun internet bu tip olayların yayılmasında en büyük araç.

İnternet,hilelik midir?Evlilik vaadiyle kandırılan gençler,çeşitli sosyal hesaplar aracılıgıyla uyuşturucu  satanlar, yalanlar ve iftiralarla yıkılan yuvalar,tehdit ve şantajla dolandırılanlar daha niceleri...Herkesin herşeyi,her yerde,istedigi vakitte,yazabildigi koskoca bir alan...İnternet üzerinden alış veriş  yapanların pişmanlıklarını cok duydum.

İnternet,zenginlik midir?

İnternet,kölelik midir?

İnternet,felaket midir? Daha nice deli deli sorular...

Dün akşam  internete  erişimde bir kaç saat  sorun yaşandı,Allah'tan bir kaç saat(!)Haberlerde diyordu facebook  sahibinin bilmem kaç dolar zarar ettigini,tabi dogruysa...Gelgelim bize,sanki kıyamet  koptu...

Telefonunu devamlı açıp kapatıyor,yüzünden düşen  bin parça,

_Abi,diyorum,hayırdır telefonun mu bozuk?

-Sayfama giremiyorum,diyor,şifremi de  doğru giriyorum ama olmuyor.

Bir diger arkadaş,diyor,

"Ne uzun bir geceydi be..."

Ìnternet, şüphesiz ülkeler arasında,birbirlerine kullanabilecekleri  en etkili ve tehlikeli bir silah.Düşünsenize,bu çok kòtü bir senaryo çünkü,tüm banka hesaplarınız bloke olmuş...Üzerinizey kayıtlı ev,araba,arsa artik ne varsa hicbirşey yok...Ssk dökùmùnüz de yok,emekli de olamayacaksınız...Ne acı hatta kaosun kaosu,savaş nedeni..

Ülke olarak da bireysel olarak da bunların önlemini  almakta yarar var.Asla olmaz gibi görünenler ya olursa...Hem de anında...

Tuhaf bir toplum olduk,milli takımımızın  teknik direktörü degìşiyor kimseden ses çıkmıyor,birkaç saat internete giremiyor kıyametleri koparıyor.Sorarlar adama arkadaş,sosyal medyaları biz mi kurduk,keşke kursaydık.Bizler sanal dünyanın misafirleri degil miyiz? Nerden geliyor bu sahiplenme duygusu?Sırf takipçi kazanmak,gündemde  olmak için hayvanları  sevmedigi ve beslemedigi  halde çeşitli hayvan fotoları paylaşıp  hayvan  haklarını savunanları  da biliyoruz.

Kişiligimize de degistirdi ne yazık ki,dürüstler yalancı, yalancılarsa hacı hoca oldu,aç mısın diye komşusuna sormayanlar,reklam olsun diye hayırsever rolüne soyunuyorlar.

İnternet; hevestir,estetiktir, bazen sanatın da dilidir ancak vazgecilmez  degildir.

06 Ekim 2021 2-3 dakika 123 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar