Varoluşun Özündeki Yasallık 2

Makro düzenli bir iç işleyiş, dıştaki dış dünyaya ait az bir dış dünya kısmını kendi iç özünde yalıtıma eder. Her bir iç öz, az bir dış dünya içerir.

İç öz bu kendisini oluşan yalıtımlı kısmıyla, dış dünyanın arasına örneğin, kontrollü bir geçişme gibi fark oran, koyar. Oran; gerilim, potansiyel ya da çelişkiler geçişmesi olan eylem ve akışı başlatmakla iç dünya ile dış dünyalar arası girişmelerin etki ve etkilenmeleri ortaya koymuş olur.

Geçişme; içe kapanma yapan bir oluşuma zıt durumlu bir potansiyelle seçici bir kısıtlılıkla kendinin dışa açılmasıydı. Eş deyişle dışa açılmasının da kontrollü bir durumla kendi üzerine kapanmasıydı. Açılma da kapanma da birbirine karşı, bir eğim dirençle ve eğim enerji durumlu niceliklerle vardı.

Yani açılma; kapanmaya doğru, kapanma da açılmaya doğru, en az ikili zıt durumlu üssü potansiyeldi. Açılma ve kapanma bu tür üssü durum ile potansiyeldi. Dalga-parçacığa veya dalga, tepe-çukura karşılıkla ya da rastıkla denk geliyordu. Yani tepe çukurun, çukur da tepenin dalga rastlaşması birbirini gerektiren durumlardı.

Dalga parçacıktı. Ya da dalga tepenin çukuruyla çukurun tepesiyle birlikte vardı. Çukur kendi yaptığı tepeyle fark (potansiyel) yapıyor, tamlaşıyor, doluyordu. Tepe de kendi oluşturduğu çukuruna kayıp düşmekle çukurunu dolduruyordu. Bir dalgayı tamlaşan tepe-çukur gibi parçalı durumlar boşluk, doluluk gibi en az bir ikili belirsizle üssü süredurumlardı. 

Tepenin çukura eğim edip yokuş aşağı boşalmasıyla çukuru doldurur. Bu sürecinin tersi veya zıttı olan durum da çukurun veya boşluğun enerji çıkarmasıydı. İçinde enerji boşaltan çukur veya boşluk çevresinde topaklanma veya tepe atımlı dalgalanma yapıyordu.

Tepe atımını yapacak olan dalgalanmayı boşluğun yokuşlaşan tepe enerji atımını çıkarmasıydı. Kuantum hareketle tepe çukur salınımlı atımların frekans sayısı denen çok hızlı bir parçalı sürekliliği vardır.

Büyükler dünyasında (makro dünyada) her tepe ve çukur dalgalanmasını veren süredurumlar adeta donmuş bir şekilde karakteristikle özgün, kayıma yapıp boşalan dolduran dinamik (canlı) oluşumları vardır.

Tepe atımı denen pals kuantum durumla anlık bir gelip geçiciler tekrarlı yineleyen süreçlerdir. Aynı tepe atımı palslar büyükler dünyasında uzun sürede donmuş ve kuantum duruma göre çok yavaş devimler birikmesi olan tepe çukurlu depo enerjidirler.

Boşluk (çukur) enerji çıkarır. Enerji bir tepe bir çukur türü frekans denen sayısal durumlarla parçalıdır. Makro dünyada tepe hem aşağı doğru kendi çukuruna bir akış eğimidir. Hem de çukuru tepeye doğru yokuşlaşan eğim ile çok büyük zorluk gösteren bir tepe değerle depolanmış enerji birikimidir.

Her şey enerji ve enerji akışı birikim ve eğim olmakla düzlükte bir enerji ve düzlüğün de kendisine özgü enerji akış dinamiği vardır. Bütün durumların birbirine göre ve yermerkezine göre de türlü enerji akış durumları vardır.

28 Şubat 2021 2-3 dakika 1084 denemesi var.
Yorumlar