Varsa Öyle Biri Kaybetmeyin

Varlığını tanımlamak çokta zor değil.
Temiz ahlakla yetiştirilmiş insan; iyi ve akıllı insandır.

İyi insanların tanıma, anlama ve algılama biçimleri farklıdır, en iyi özellikleri de; kalbindekiyle dilindeki aynıdır.
İnanıyorum ki; dünyada iyi/güzel olan her şeyin savunucuları, koruyucuları onlardır. Çünkü; insanlık onların sayesinde ayaktadır. Kötüler ne kadar kötülük yaparsa yapsın, iyi insanların içindeki o iyilik cevherinin varlığını çürütemez/yok edemezler.

Gün geçtikçe mantar gibi çoğalan kötülerin, yaptıkları kötülükler yüzünden; bakmayı, görmeyi ve hissetmeyi unutsakta, varlıklarının farkında olmasakta; onlar hep etrafımızdalar.
Zaaf sömürmeyen, gürültüyü, patırtıyı, vurmayı, kırmayı sevmeyen o güzel insanlar. Geçmişten bugünlere süregelen, bugünden de geleceğe (yetiştirdiği iyi evlatlarla) iyiyi güzeli devreden o vicdanlı insanlar hep etrafımızdalar.
Kişisel çıkarlarını vicdanının gerisinde tutan, din, dil, ırk, renk, cinsiyet ayrımı yapmayan, (insanları sınıflandırmayan) insan; iyi insandır, hem de çok iyi insandır. O ahlaklı insanlar hep yanımızda; toplu taşıma araçlarında, sokakta, çarşıda, pazarda, çalışma alanlarında vs...hep etrafımızdalar.
İnsani vasıflarını, imkanlarını çevresinin menfaatleriyle çatışmadan, daha üstte tutmadan hayatını sürdüren o asil insanlarla karşılaşmak imkansız değil.
Yeter ki baktığımızı görebilelim.

Bilindiği gibi, kötüler yüzünden ülkemizde bir sürü iğrençlikler, bir sürü can acıtan şeyler yaşanıyor. Yaşadığımız bu ağır şartlar insanları (iradesizleri) inanılmaz şekilde yozlaştırıp, değerlerini yitirmeye ve günbegün vurdumduymaz olmaya itiyor.

Kötü; acımasız ve bencil insandır.
Gözünü karartır, kötülüğünü hep yanında taşır.
Her zaman, her yerde hazır ve nazır,
baş belasıdır.

İyiler öyle mi !
İyiler vefalıdır, merhametlidir. Bencil değil; sencil yaşarlar.
Varsa etrafınızda " o iyi insanlar";
kaybetmeyin.

*Müsadenizle*

19 Ekim 2016 1-2 dakika 58 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 7 yıl önce

    En azından kendi adıma öyle iki arkadaşım dahası kadim dostum var azınlık şanslılardanım

    Güzeldi Yazınız Müsade hanım

    teşekkürlerimle👑