Ve Sahip Olduklarım

*Sabit fikirli bir korkuya sahibim. Ne zaman Aşk'a elimi uzatsam korkumdan yaklaşamadığım hayallerim beni yıldırıyor.

*Söz gümüşse sükut altındır, atasözünün sükutuna sahibim. Hayat bana her türlü kazığı atsa da dilim sessizliğini koruyor ve sabrediyor.

*Sonbaharda esen rüzgarın ayazlığına sahibim. En ufak kötü bir olayda tutuyorum kendimi ve ayazlığım sayesinde yarasız atlatıyorum olayları.

*Bir annenin çocuğuna duyabileceği gibi en yüksek raddede bir merhamete sahibim. Hayata hiçbir zaman onun bana yaptığı gibi ona kıyıp da tokat atamam.

*Suskunluğumun ardında yatan derin bir acı çekmişliğe sahibim. Ne kadar bunu suskunluğumdan kimse anlayamasa da kalbim hep acıyor yaşadıkça...

*Bulutun gökyüzüne bağlılığı gibi bir sadakate sahibim. Beni alt eden insanlara yine de bağlıyımdır ve elbet onların da bana benzeyecekleri gün gelecektir.

*Suyun bir nehirden akıp geçtiği gibi bir konuşmaya sahibim. Çok konuşmak yerine az ve akıcı konuşmayı her zaman tercih etmişimdir.

*Sis bulutunun ardındaki sır gibi bir gizeme sahibim. Beni tanımaya başlayan bir insan aslında beni daha hiç tanımadığının bilincinde değildir.

*Bir kuşun gökyüzünde delice uçtuğu gibi bir cesarete sahibim. Hayat ipini göğüsleyemedikçe karşıma cesaret etmem gereken nice şeyler çıkacaktır. Ve ben sonuna kadar bu yarışı cesaretimle kazanmayı kendime bir borç bilirim.

*Düşmanıyla savaşan asker gibi mücadeleci bir ruha sahibim. Yaşamımın neredeyse her anında karşıma çıkan her türlü olayı mücadeleci ruhumla halletmeye çalışırım.

*Bir otomobilin bir kamyonu geçmek için kullandığı hıza sahibim. Rakiplerimi geçmek için hep hızlı olmam gerekir. Ve ben bunu elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.

*Bir adamın Everest Dağı'na tırmanmasına yetecek kadar bir maceracılığa sahibim. Hiçbir şeyden sakınmam ve olabildiğince maceracı halimi hayatımın çoğu anında göstermeye çalışırım.

*Evinden yeni gelin çıkan bir kızın hüznüne sahibim. Şimdiğe değin yaşadıklarım, yaşayacaklarım bana çoğu kez ağır geliyor ve hüznümü içimde saklayabilmeme imkan yok.

*Bir kedi yavrusunun insanlardan beklediği gibi bir şefkat eksikliğine sahibim. Başımı okşayacak bir el ararken bir kedi gibi insanların ayağına dolaşacağım diye çok korkuyorum.

*Gökyüzünde dilediğince uçan bir uçurtmanın özgürlüğüne sahibim. Hayatımı hesapsız, düşünmeden yaşarım. Ama bir o kadar da nettir yaşamım.

*Coşkun ve dolu dolu akan bir ırmağın heyecanına sahibim. Yeni sürprizler, yeni hayatlar yaşamakla canlanan, aklımı uçuran bir heyecan bu.

*Bir anne sütü kadar saflığa sahibim. Etrafımda pir dönen entrika ve cambazlıklara karşı hala sevecenliğimi ve saflığımı korumaya çabalıyorum.

*Hayatın bu kadar acımaszılığına rağmen ben bir kalbe sahibim. Bütün duygularımı, huylarımı kalbime sevk ederim. Şu kısacık dünya yaşamında oldukça sade ama bir o kadar da yaşamayı çok seven biri olarak devam ediyorum nefes almaya. Gözlerim her daim karşısındaki insanlardan gülümseme bekliyor. Her ne kadar çoğu kez istediğini alamasa da gözyaşı denen o tuzlu suya hiçbir zaman ihtiyaç duymuyor.

*Ben aslında sonsuz güzellikte denebilecek bir hayata sahibim. Yorgunum, bitkinim ama hali hazırda bir huzurum var. Ne mutlu bana!...

06 Eylül 2011 3-4 dakika 88 denemesi var.
Yorumlar