Yağmur Yağıyor

Yağmur yağıyor..Seller akıyor..Arap kızı pencereden bakıyor..

Karadeniz'den kalma bir günü yaşıyor bu kent..Yağmur cömertçe dökülüyor günahına bakmadan insanların..Suya doyarken toprak, damlalar arındırıyor.. şehir kadar insanları da, tüm kirlerinden..Islak ıslak bakıyor tüm canlılar..Yollardan akan sular en açık işareti bu arınmanın..Fazlası zarar sayılacak bu rahmetin..
...

Yağmur yağıyor, ben yağıyorum..İçimde sonsuzluk kanarken, ben ağlıyorum..Hıçkırıklarım karışıyor yağan yağmura..Bulutlardan sanılan haykırışlarıma..Yol büyüyor gözlerimde..Gözlerim doluyor, hayallere daldıkça..Sen kokuyor bugün de toprak..Seni de alıyor, yol boyu akan yağmur..Giitiğin yeri bilmeden sana akıyorum..Her damlamda, günahlardan arınıyorum..
...

"Damlalar, toprağa hasretken akmasa, kavuşmaların manası olmazdı..Toprak damlaya kanmasa, beklemenin tadı kalmazdı..Toprak kadar, damla da aşık aslında..Birbirine muhtaç canlıların bu hali sessiz bir kargaşa..Karışık sanılmasın bu bekleyiş..Yeter ki beklemeyi bilsin her canlı kuraklığına yanmadan..Yağmur zannedip her akışa aldanmadan..Seni suya atmadım sevgili!..Zamanı durdurdum ansızın..Her damlada saklayıp seni, sonsuzluğa bıraktım kavuşmayı"..



Ruhlar mekansızdır işte bu yüzden..Hele bir de sevince yürekten..Sen akışında güzelsin..Ben beklerken kavuşmaları anlamlıyım..Sana gün sayıyorum bilemezsin..Takvim yapraklarını durdurup, saati zamansızlığa kuruyorum..Zamansız tanışmalar kadar, zamansızdır buluşmalar..Aynı yolda akmak için, sonsuzluğa dalışlar..

İçlenmişim, dertlenmişim, dinmemiş içimdeki fırtına..Ağlamışsın, üzülmüşsün sen de kendi haline..Dalmışız, çıkmışız, karışıp ansızın maziye..çamurlar içinde bulanmışız..Akmışız çaresiz içimize, sarmışız sımsıkı ruhlarımızla sonsuzluğu..Sonsuzluk olmuş seven ruhlara deva..Sevmişim, içime çekmişim yağmur dolu ruhunu..Sevmişsin, sarmışsın sen de vefalı topraklar gibi beni..

Sevmek ve sevilmek mi dersin şu hayatın özeti?..Sevilmemiş, sevmemiş insanların tahayyül edilemez hali..Helal olmalı yalnız tüm sevmeler..Anlamlı olsun öyle ki tüm bekleyişler..

Yağmur kadar dolmuşuz biz de..Akmak için yere..İzinsiz düşmedi hiçbir damla yeryüzüne..İnince, düşmeden kalkmadı gökyüzüne..Bir cemre gibi düştün kalbime..Bir papatya gibi açıldım yüreğine..Renklendim ben de sevince..Kendimi sen gibi bilince..Ben bir cemreyim, sen bir papatya..Ben seni bekleyeceğim..Sen toprağa inandıkça..Toprak yalan söylemez..Hiçbir beden vaktinden önce ruhundan ayrılmaz..Yeniden doğmak için akmak..Taze baharlara çiçek açmak gerek..Sana akıyorum dedim ya..Hep sana..Sana açıyorum dedim ya, tüm dallarım sonsuzluğa..

Yağmur yağıyor..Seller akıyor..Arap kızı pencereden bakıyor..

25 Nisan 2011 2-3 dakika 243 denemesi var.
Beğenenler (2)
Yorumlar