Yalanlardan suretin seçilmiyor be adam.

'Senden asla vazgeçmem, nolur bana güven, hiç bir zaman gitmeyeceğim, hep yanındayım, seni çook seviyorum, ben sevdim mi adam gibim severim' diyenlere inanmayın. İnanmayın işte nedeni, niçini yok. Yaram mı var diye sorarsanız. Evet. Sizde ben gibi yaralanmayın. Siz asıl gideceğim diyenleri sevin, bu ömür seninle geçmiyecek diyenlere tutulun. Neden mi ? Çünkü onlar en azından yalan söylemiyorlar ve...bi düşünün gitmek istedikten sonra kim tutabilir ki onları. Ama 'gideceğim' diyen bi adamın terk edişi, 'hiç bir zaman gitmeyeceğim' diyen bi adamın terk edişi kadar koymaz insana. En azından adammış dersiniz. Doğruları söylemiş ve gitti dersiniz. İşte benim sevdiğim adam dersiniz. En azından onu affedebilirsiniz.
Şimdi ben adam sıfatının anlamını, ben adamım diye geçinen insanlarda arıyorum. Ama bulamıyorum. Anlamıyorum bana adamlık yanlış mı tanıtıldı. Ne yani benim babam adam değil mi ? Yıllarca yuvasının dirliği için çalışan, eşine sadık, çocukları için hayatı omuzlarında taşıyan, bir derdi olsa bile bunu evine yansıtmayan, tüm hüzünlerini kapıdan girerken kovan, yalanla ömrü boyunca tanışmamış, sakalları hafiften ağarmaya başlamış, yanık bakışlım, Benim babam adam değil mi ? Bana adamlık nedir o öğretti. Hiç bir zaman da demedi ki; Umut verip, güven aşılayıp, gitmeyeceğim deyip, gitmek adamlıktır. Hiç bir zaman da demedi ki ; Erkek adama 'yalan' farzdır, sevaptır.
Be heyhat koca adam. Be heyhat nükredit. Güvenmezdim sana güvenmezdim ama yalandan da olsa 'Bana güven hiç gitmeyeceğim' deyişin kilitledi tüm hislerimi, gitmeye çalışan ayaklarımı, ellerimi, sana güvenmiyorum diyen dilimi. Şimdi bu gitmek niye ? Yanmazdım uğruna, talan olmazdı kalbim böylesine ama 'Ben sevdim mi adam gibi, ben sevdim mi vatan gibi, bayrak gibi anam gibi severim' deyişin yollarımdan döndürdü beni. Ah be koca adam, bakışına yandığım, madem gidecektin, madem önüne gelen ilk zorlukta pes edecektin bana neden gelecekten bahsettin ? Neden düşlerime girdin, hayallerimde rol istedin. Bende sandım ki gerçekten sevdin. Geçmiş olsun ! Ağlayabilirsin yine yanıldın kalbim.


3o.o8.2o12 / Perşembe / 2 : 42

30 Ağustos 2012 2-3 dakika 17 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar