Yalnızlık /Yalnızlaşıyoruz ve Kalabalık İçerisinde Yalınız Yaşıyoruz.

-- Yalnızlık çeken insan kendisini toplumdan kopmuş hisseder.
--- Yalnızlık Kalabalık içerisinde tek kalmaktır konuşacak ve sohbet edecek kimsenin yanında olamamasıdır
-- Yalnızlık her ne kadar tek isim altında anılsa da değişik nedenleri vardır. Bunlardan Bazıları şunlardır.
--- İlmi Yalnızlık: Bir ilim insanının kendisini ifade edemeyeceği ve ilimle ilgili olan duygu ve düşüncelerini anlatamadığı bir toplumun içerisinde kalmasıdır, buna ilmi yalnızlık denir.
--- Fikri Yalnızlık: Bir fikir adamının fikirlerini ve düşüncelerini paylaşamadığı ya da ortak bir noktada buluşamadığı bir gurubun içerisindeki yalnızlığıdır.
--- Teknolojik Yalnızlık: Son günlerde toplumun her ferdini ve her kuşağını hangi yaşta olursa olsun adeta bir sarmal gibi sarıp ve her geçen gün biraz daha vahim boyutlara ulaşan bu teknolojik yalnızlık ise en derinden iz bırakanı dır ki şimdilik liderliği elinde tutmaya da devam ediyor ve de edecek gibi de gözüküyor. Bu Teknolojik yalnızlık ailelerin ve akraba topluluklarının dahi bir birinden kopmasına sebep olan yalnızlık türü özelikle genç nesilleri toplumdan ve akrabadan ve ana baba ve ebeveynden koparıyor.
--- Teknolojik yalnızlık sanal ortamda arkadaş ve dost edinme siteleri ve mesajlaşma yoluyla geçici olarak ?' Özellikle gençlerde'' beşeri iletişimde yüz yüze olan münasebetlerde ve diyalog kurmayı zorlaştırıyor ki buda genç nesli tamamen toplumdan dışlanmış hissi veriyor ve bu insanlar normal yaşantıda uyum sağlamakta zorlanıyorlar. Tamamen bir bilgisayara ya da son günlerde moda olan akıllı telefona bağımlı olan bir genç bir toplumda yada bir iş görüşmesi esnasında karşısındaki insanla iletişim kurmakta zorlanıyor çünkü kendisini insanlarla konuşarak değil de yazı diliyle ifade etmekte daha yetenekli görüyor ve insanlarla yan yana gelmenin dahi bir saçmalık olduğunu düşüne biliyor ?' belki de''
--- Bir de Maddi yalnızlık vardır: Ekonomik durumu diğer akraba yada eş ve dostlardan daha iyi olan birisi ekonomisi daha zayıf olan akrabalardan uzaklaşa biliyor ve kendisine ekonomik olarak zayıf olan akrabalarının yük getireceğini sanarak uzaklaşıyor buda beraberinde hem kendisinin hem de akraba yada dostlarından ayrılması demek oluyor ve böylece yalnızlıkta başlamış oluyor.
-- Birde Bunun tersi vardır. Yine Ekonomisi zayıf olan bir akraba kendisinden gelir düzeyi daha iyi olan akrabalarından uzaklaşıyor bunun nedeni ise kendisinin diğer akrabalarına yük olacağını düşünmesinden ileri geliyor burada birde işin gurur boyutu çıkıyor ortaya.
--- Birde yalnızlığın Manevi Boyutu vardır ki en acısı da Budur: Eş , dost, arkadaş ve evlatları yada Akrabalarının kendisini terk etmeleriyle başlayan bu yalnızlık her geçen gün biraz daha çoğalıyor ve Özellikle yaşlı insanalar-da iz-bırakarak tamiri mümkün olmayan kırık gönüllere derin yaralar açıyor.
--- Yalnızlık veya yalnız kalma bir insanın boşluk duygusuyla karışık kendini dünyadan kopmuş hissetme duygusudur. Yalnızlık arkadaş eksikliğinden veya başkalarıyla birlikte olma arzusundan daha da öteye giden bir duygudur.

-- Yalnız Gönüller
Muammer Sungurtaş
Gülmesi çile türküsü yanık,
Dertlerle birleşir yalnız gönüller,
Baharda yazda hayat bulanık,
Hep dertli söyler yalnız gönüller.

Gönül düşmanları yaptıkça hile,
Yalnızlığı arar hüzünlü gözleriyle,
Sesiz köşelerin de gönülleriyle,
Yalnızlığı paylaşır yalnız gönüller.

Hüzün kaynar ocakta pişen aşın da,
Gam keder vardır onların dertli başın da,
Yanaklarından süzülen gözyaşların da,
Yalnızlık vardır yalnız gönülde.
23 KASIM 2005
Muammer Sungurtaş

--- Tem-enim ve Arzum şudur-ki İnsanların ve Toplumun Aklını Başına toplayarak tez gün içerisinde
ivedilikle bu yalızlık denen dertten yada illeten kurtulmasıdır yoksa yıkılan yuvalar yok olan nesil ve biten hayaller ve En Acısı da Yalnızlığın beraberin de getirdiği ( Uyuşturucu İlleti ) dirki buda özellikle geleceğimizi elimizden almaktadır.

---- Bana göre Kurtuluş Sevgi Saygı Hoş Görü ve Moda Deyimle Empati Kurarak Hem Gençlerimizle Hemde yaşlılarımızla tekrar bir olmanın yolundan geçiyor . Bu Kurtuluşun yolu. Yalızlık duvarlarını yıkmak için yaşasın Hoş görü ve Saygı. Herkese Selamlar.

16 Aralık 2014 4-5 dakika 61 denemesi var.
Yorumlar