Yanılsamalar Ayrılığı

Beğenileri karşılamayan düzeysizlik, bunların arkasında da hikayelerin ötekileştirilmesi var. Gerçekte insanın yerini yadırgaması tüm duyularla açıklanamaz.Her temsilde bir uç ekler olduğundan, uyum sorunu sanatsal bakış açısıyla çözülebilir. Aslında ne olduğunu görebilmek zor değil, yanlışlar bir yana bırakılırsa analiz gücü ortaya daha net bir şekilde çıkar. Yanılsamalar, dışarıdaki dünya ile insanın iç dünyasını karşı karşıya getirdiğinde baskın olan taraf gerçeği öğrenir.

Asıl olarak büyük pay yanılsamalara verilirse esas kahramanlar geri planda kalır,becerili olanlar diğerleri arasından sıyrılabilirken diğerleri keşfedilmeyi bekler. Bir zamanlar zayıf yönlerini kapatmak isteyen kahramanlar bir süre sonra işleyen düzenin bir parçası haline gelmiş durumda ne yazık ki.

Herhangi bir yanılsama, çığır açıcı boyutlara ulaştığı zaman, akıl sağlığını henüz kaybetmemiş olanlarla birlikte büyük bir dünya yaratmayı dener,kendisini nesnelleştirmeden yapar bunu,bu anlamda yanılsamaları bireyci olarak görmek de mümkümdür tam olarak öyle olmasa da.

Elbette okumak , gerçeklerin farkına daha kolay varmayı sağlar, okuyan kişi yanılsamaların kendisini ele geçirmesine izin vermez.Ama nitelik olarak bakılırsa kişilere göre farklılaşabilir. Yanılsamanın katmanları ile okumanın izdüşümü aynı ortamda bulunmaz, yaşanmış olanla yaşanacak olanın da aynı sonuçlarla tamamlanacağı gibi. Yeni krizlerin çıkmaması için yapılan bu kadar önlemin başarılı olabilmesi için en önemli koşul , iyi bir düşünce yapısına sahip olmaktan geçer.

08 Mayıs 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar