Yaşama Sebebim(Vatanım Benim)

Kim derdi benim akıllanacağımı, kim düşünebilirdi? Hiç kimse! Ne annem, ne babam, ne de diğer sevdiklerim, benim akıllanacağımı düşünmediler.

Sonunda akıllandım işte! Onlara inat akıllandım. Hayat bana öyle bir tokat attı ki, kendisiyle dalga geçilmeyeceğini kafama kafama çaktı sanki. Yaşamak görmek, görmekse, öğrenmektir bir nevi. Öğrendiğini ise öğreteceksin arkadaş! Hayat bana şunu hatırlattı. ?Ya hiç bir şeyler için yaşayacaksın, ya da bir şeyler için öleceksin.' Bende bir şeyler için ölmeye karar verdim.

Eskiden, örümcek ağına yakalanmış bir sinek kadar çaresizmişim meğer. Bunu da hayatın bana attığı tokat sayesinde öğrenmiş oldum. Şu düşünce oluştu kafamda: Kadınların yüreğimi zayıflattığını lakin yüreğim olmadan da kazanamayacağımı.

Yaşama sebebim sensin. Seni çok sevdiğim doğru. Sen olmadan yaşayamam güzelim. Ama yaşadığım toprağı, soluduğum havayı, içtiğim suyu, kokladığım çiçeği, en önemlisi o asil milletimi daha çok seviyorum ben. Onlara duyduğum saygı ve sevgi bambaşka be güzelim. Çünkü ben bir Türk'üm. Sense benim her şeyimsin! VATANIM BENİM?

13 Eylül 2008 1-2 dakika 13 denemesi var.
Beğenenler (6)
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE KARDEŞİM ALLAH TÜRKÜ KORUSUN ŞİİRCE KAL