Yaşamın Manasına İki Kala -II-

...

Ey İnsanlık Siz Ne Yapıyorsunuz

İnsanlar dünyaya ne için yollanmışlardı. Tüm mitlerin, ilahi tüm söylentilerin, yazıtların ötesinde şu an ne yapıyorduk biz insanlar.

Tüm insanlar şu an yok olsa; yaşamak için üretilen tüm felsefeler yok olur. Uğruna hayatlarımızı harcadığımız, zamanın mekanın var olduğunu var sayarsak, tüm emellerimizin manasını bir anda yitiririz. Kaybederiz bir anda tüm paramızı, müziğimizi, hırslarımızı, mutluluklarımızı, ümitlerimizi, sporumuzu, alışkanlıklarımızı aklımıza ne geliyorsa bize dair yok olur. Ya da her günün yeniden doğduğunu, zamanın hep ileri aktığını ve her geçen gün birikimlerimize yenilerini eklediğimizi var sayarsak. Hangi insan tüm bu uğraşlarının sonucunu görebilecek kadar yaşayacak ki. Peki biz bu kadar merhametli miyiz gelecek nesillerimiz için bu kadar bonkör ve bu kadar acımasız... İnsanlık bu dünyaya ne için yollandı.

Uzay dediğimiz boşlukta sabit bir noktaya göre üç farklı ya da aynı sayıdan oluşan bir koordinat bizim yerimizi net bir şekilde ifade eder. Sabit belirlenmiş bir noktaya göre net bir yerimiz vardır. Peki, bu dünya nerede, bu sabit nokta kimin noktası, evrenin hangi kısmında yaşıyoruz? Ey insanlık size sesleniyorum bu gün her birimiz ölsek bu dünya niçin var olmuş olurdu?

En büyük isyanı başlatmanın beklide zamanı geldi deyip vazgeçelim yaşamaktan ve bu saçmalığa ya da kusursuzluğa bir son verelim mi insanlık? Ya da bunu düşünmenin zamanı gelmiştir artık. Düşünmenin...

Size soruyorum; eğer son insanda yok olursa nasıl bir devinime girer yaşam ya da devam eder mi? Size Âdem ve Havva'dan ya da bir amipten yeniden başlar mıyız diye sormuyorum. Biz neden yaşıyoruz diye soruyorum. Her geçen günden zevk almak ya da acı çekmek kazandıklarımız ya da kaybettiklerimiz neticesinde. Bu bir sebep olabilir mi?

Yaşamın Manası

Gerçek, zaman ve mekan bunlar aranılan soruların cevapları ya da sorunların ta kendileri. Gerçek: yoktu; Zaman: zihnimizin kronolojisi; Mekân: gerçeğin zaman içerisinde duyarsanmasıydı. Peki biz bu dünya da neden yaşıyoruz?

Yaşamın manası soru sormaktı kimileri için. Kimileri içinse tüm sorulardan kaçıp kabullendiği yaşamı kurallarına uygun, bazen taşarak çerçevesinden yaşamaktı. Yaşamın manası nefes almaktan öte değildi. Çünkü bu gün hep beraber ölelim desem belki o da yeni bir başlangıç olacaktı. En iyisi sarılıp işimize gücümüze bonkör olmalıyız.

21 Kasım 2008 2-3 dakika 21 denemesi var.
Yorumlar