Yaşamın Renkleri

sizlere masmavi ama içinde kırmızı da taşıyan, sıcacık, saf, sevgi ve umut dolu bir merhaba dostlar; benim sevgiye ve umuda verdiğim isim, aynı zamanda en çok sevdiğim renktir mavi. kırnızıysa, her güzelliğin içinde , kenarında sonunda bir yerlere gizlenen ama olmazsa olmaz mutlak var olan zorluklar, olumsuzluklar ve bize hayatı yaşanılır kılan, anlamlandıran meşakketlere verdiğim isimdir.sizlere yaşamdan çaldığım satırları sunmadan evvel, yaşamının tümünü özetleyen bu iki sihirli rengi merhabama katmak, yüreğimin kapılarını ardına kadar açıp, yüreklerinizle kuracağım köprülerde sevginin ve umudun, acının ve hüznün kısacası mavinin ve kırmızının alışverişini yapmak üzere bütün dürüstlüğüm ve samimiyetimle karşınızdayım..

SİZİN YAŞAMINIZ HANGİ RENK ?

Eğer hala yaşamınızın bir renk karşılığı yoksa acele etmelisiniz! bu da yaşadığımız ve şahit olduğumuz her olaya bir anlam verme , düşünüp , yorumlama ve yordama yeteneğine sahip olmaktan geçer. Günlük yaşam içerisinde vuku bulan her olayın bir sebebi , sebebleri de yaratan diğer küçük unsurlar vardır. Bunun yanı sıra her rengin anlattığı, ortaya koyduğu ve iddia ettiği bir tez vardır.işte biz bu tezleri hatmedip, yordayıp, bilgi depomuza empoze edersek, o zaman renksiz, donuk ve anlam karmaşası olan bir yaşamdan sıyrılıp, tüm renkleri açık görebildiğimiz ve anlayabildiğimiz , aydınlık , renkli bir yaşama geçmiş olacağız.
Tıpkı kırmızının, adına hüzün dediğimiz olgu yaşamımızda vuku bulmadan, onu meydana getirecek sebepleri, belleğimizde adeta bir sensor gibi yanarak, onu bize haber vermesi gibi. yada bir özürlünün, karşıdan karşıya geçmeye çalışırken elinden tuttuğumuzda içimize dolan huzurun bize maviyi haber vermesi gibi. Renklerimiz olmalı bize yaşamı haber veren, erdemli yaşama sevk eden, sinyalizasyonlar olmalı yüreklerimizin her köşe başında ..
Yaşamı daha az kazasız, hasarsız ve daha yaşanılır kılmak adına..
Yaşamın karanlıkta kalan satırlarını okuyabilmek, ilahi mesajı tam ve eksiksiz okuyabilmek adına, ışığa ihtiyacımız var. Aydınlığa yani beyaza yani renge ihtiyacımız var ! Her zamankinden daha çok, daha fazla..

Yaşamı ikilemler, yaşamı adı konamamış, karmakarışık, renksiz duygularla dolu, mezopotamyamın en ücra köyündeki mehmed'imin, yaşam sofrasına sunabilmek için, yüreğine tutabilmek için daha çok ışığa.. daha çok aydınlığa.. daha çok renge ihtiyacımız var !

' Kelimeler gerek önce bir tezi bitirmeye
Sonra bir bir renk bir tezi ifade etmeye
Sonra da bir kaç renk, yaşam felsefeni analiz etmeye
Tuhaf yanı işin, rengi olmayan bir yaşamdasın !!
Kelimesiz, tezsiz, felsefesiz ve renksiz öylece ..
hadi bir silkelen de gel kendine, tutun maviye ...'


Maviyle kalın dostlar....





18 nisan 09

02 Mayıs 2009 2-3 dakika 6 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    👍👍Renkler!!!Belki de hayata her şeyimiz onlar.Güzel bir çalışma olmuş kendime düşeni aldım ben.Kutlarım👍