Yengeç Adımları Gibi İlginç

Zaman kesitlerinde durumu ortaya koyan yazıları güzelleştiren uyumu bulmak için ilanlar veriliyordu,en üst pozisyondakiler bile bunun peşindeydi aslında, koltuk sevdası gelip geçici, bu uyumu bulmak ise sonsuza kadar sürecekti.Tantanalı bir günün sonunda üç üniversite öğrencisi yine her zamanki akşam yemeği olan makarnalarını yiyip bu uyumu aramak için dışarıya çıkmışlardı.
Bir şehrin kalbi, en kalabalık noktası değildir, rediyez notalarının duyulduğu noktadır.Vatandaşlar buna bir anlam veremiyor olabilirler, her saniye ihtiyacımızı karşılamakta zorlandığımız koşullarda hendekleri aşmamız gerektiğini bize hatırlatan yine bu uyum olmuştur.Uyumun bu notanın geldiği yerde olması kuvvetle muhtemeldir.

Kent merkezleri insanı nelerden hoşlanır ki bunun hakkında tezler yazılmış,şarkılar bestelenmiş, küçük çocuklar birbirleriyle yarışa girip belli kalıpları kırmak adına devrik cümleler kullanmaya başlamışlardır,kardeş şehirler örnek alınır,daha temiz daha sakin bir şehir olmak adına çalışmalar düzenlenir fakat bu uyumu bulmak adına pek bir araştırma yapılmaz.

Toplumun çatırdayan halkalarıyla uyanmak mutlu edici bir durum değildi,yine aynı sıradan hayatımıza dönmek bir felaket olacaktı, o uyumu bulmak zorundaydık, kitapların arasında ,sayfalar boyunca teorik bilgiler edindikten sonra artık eyleme geçmeliydik, uygarlığın geleceği onda yatıyordu,savunulan en saçma görüşü bile ona dayandırmak ihtiyacı hissediyordu düşünce sahipleri. O uyumun olmadığı her saniye insanlık için bir kayıptı.

20 Mart 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar