Yeni Çocuk

****** Sağ ayağımın müthiş gücü ?bir futbol topuna ne kadar etki edebilir ki' gibi soru işaretleri dolanırdı kafamda.Sonunda sağ ayağımın rezilliği.

* **** Rüzgarı arkamda görmeliyim.Gülüşlerimi unutmadan ileriye doğru yürümeliyim.Bu ilerleme bana negatif bir durum ile karşı karşıya getirirse, biten hayallerim gösterir ki ben bir haytayım.

**** Hayat yeniliklerle dolu. Yeni olan dünyalık her şey. Yeni mekanlar, yeni arkadaşlıklar yada olmaya çalışanlar. Nereye gitsem yeni arkadaşların tavırlarını gözlemlerim. Gidilen yeni bir mekanda onların kafalarında oluşan iki sözcük şunlardır derim:` Yeni çocuk' veya hoşgörü kuralları çerçevesine uyarlarsa ?Hoş geldin Yeni çocuk'.

****** Yeni olmak, eski olmak benim için bir şey ifade etmiyor.'Adam gibi adam olmak !? Bak işte bu tavırlarımı olumlu yöne sürükleyebilir. Aslını söylemek gerekirse ben bu ifadeyi söylerken geçmişimi hatırlayarak söylemeliyim.'Acaba geçmişte serserilikten öteye geçebildim mi diye?'

****** Niyetim eski defterleri açmak değil de, hayatımı akışına bırakmak hedefim. Bıraktım da zaten. Hayırlı sonuçlarla da karşılaştım ve artık kendime ?Adam gibi adamım' diyebiliyorum. Gençliğin vurdumduymaz kurallarına artık uymamaya çalışıyorum.

****** Bazen bir şeyleri unutmaya çalışsam ne kadar güçlü bir hafızaya sahipmişim diyorum.En çok sevdiğim futbola munzurluk dediğim yılları çıkaramıyorum aklımdan ve topla dalga geçerken ayağım yerine kafam kırılsaydı diye feryatlarımı,sessiz çığlıklarımı, geceleri yorganın altında hıçkıra hıçkıra ağlayışlarımı unutmak kolay değil tabi . Sonunda içimdeki munzur çocuk dışarı çıktı.O, artık özgür. Ben mi? Ben ise hala yakınım futbola ama uzaktan.

***** Sınırlarımı ben çizerim,olgunluk döneminden bu yana böyle olan ve hala da geçerli olan ayakta sağlam bir şekilde duran denge kuralım. Bu kurala uydum ve küçük biraderimi varisim olarak yetiştirmeye karar verdim.Aslında yanımdayken ilgiliydi ve pişmeye başlamıştı. Yetişti de. Şuan benden daha iyi bir durumda ve oyununa benim çabalarım doğrultusunda felsefeyi de katmış bir şekil içinde.. Felsefi futbol, sen nelere kadirsin!

****** Sonunda aşacağım hendek yıkıldı, hayalimin ilk aşaması gerçekleşiyor. Müthiş sol ayağıyla ?Yeni Çocuk' geliyor. Adımı sonsuza dek yaşatmak isteyişim ve iki biraderin hayalleri. Çaba yanan bir soba da mı saklı. Bunu hep birlikte görüp, yaşamak dileğiyle.

Yeni çocuk saygılar diler.

30 Ekim 2008 2-3 dakika 13 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (1)
  • 15 yıl önce

    yeni çocuğa benden merhaba.hayaller tam da bittiği değimiz yerden başlıyor.umarım gerçekleştiremediğim hayallerini bir nebze de olsa kardeşinle başarırsın.çok güzel bir deneme ve deneyim olmuş.tebrikler.başarıların devam etsin...👍👍👍