Yeni Dünya Ritüelleri

Artık modern bir dünyada, yeni olan bu dinin gereklerine göre yaşamaktayız. Bu dinin müridleri tüm hayatlarını ona göre şekillendirmekte, yeni olan bu dinin emirlerini harfiyen yerine getirmekte. Ne zaman kalkılır ne zaman yatılır, ne yenir ne içilir bu kısaca bu dinin haram ve helalleri belirlenmiş durumda. Kim ki karşı gelirse bunlara en ağır cezalara çarptılır, bunu bilmezse ona haddi bildirilir.

İlk emir gördür burda. Her şeyi gözlerinle itrak et. Gözünle görmediğin şeylere sakın inanma. Sana hergün taze taze görsel bir alandan emirler inecektir. Sen düşünme, konuşma sadece gör ve inan. Kalbin bunda şüphe duymasın sakın. Bu dinde şüpheye yer yok. Her şey bizim gösterdiğimiz gibi. Ha sen gözün gördüğüne inanmıyormusun, sana inandırıcı gelmiyor mu. O zaman sana gerçeğinde ötesinde bir kurgu ile olayı anlatırız. Sinema denen büyük sanat emrimize amade sen neyi anlamadın söyle gösterelim biz. Sonra inançsızlık bulutu dağılsın kafanda ve şüphesiz iman et bu dine.

Nedir bu dinin en öz ifadesi: Güçlü isen hak senden taraftır,her tarafta senin sesin çıkar; çünkü sen güçlüsün o yüzden başka izahı yok bunun. Sesinin gür çıkması bundandır bundan. İkinci düstur hayat kısa ve bu hayattan başka hayat arama. Şu anı yaşamaya bak. Sen evrimin en üstünde, en gelişmiş canlısın. Bu dünya yaşayan diğer canlılar seni için var, onlar sadece senin bugünün için var. Onları yarına bırakma bitir hayatlarını birbir. Ama unutma senin türünde de zayıf olan bu dünyada yaşamaya değer olmayanlar var. Onları elemeli onların üzerine basıp yükselmelisin. Bilirsin ki evrimin kuralıdır: zayıf olan gider güçlü olan neslini devam ettirir (sen O hayvansın).

En güzel yemekler en güzel giysiler giymelisin. Ama bunlar sürekli değişmeli bir giydiğin seneye değil her mevsim yenilemeli renkler biçimler değişmeli, sen yenilenmelisin. Moda bu dinin en güçlü ibadetlerinden biri sakın terketme yoksa bu dünya da cehenneme düşer, cennet gibi olan bu topluluktan kovulursun sen bilirsin dikkat et.

Tatiller devamlı tüketim için bir şeyler üretmekten arta kalan zaman. Bu zamanıda gene tüketmek için harcamalısın. Her anın tüketmek ve üretmek. Bu iki kelimeyi içine sindirmelisin öylece yaşamalısın. Sakın ha neden yaptığını düşünme sen üret ve tüket hepsi bu.

Bu toplum çeşitli yapılardan meydana gelmiştir. Bunlar ayrı ayrıdır zamanla birbirlerine dönüşürler. Bunları tek tek ele almalı ona göre değerlendirilmeli. Aksi halde bunlar bir anlarlarsa aslında hepsinin özde bir insan olduklarını o zaman bu inanç tümden yıkılır. O yüzden çocukları, gençleri, yaşlıları, kadınları, çalışanı, çalışmayanı ve çeşitli meslek grublarını hepsi ayrı ayrı grublamalısın. Böylece ne kadar çok katagori edersen o kadar çok bölmüş olursu adaleti, hak ve hukuku Bu kavramları tüm grublara ayrı ayrı sunman daha bir güzel görüntü sağlar. Hani her birine ayrı bir gün vermiştik ya anneler, babalar,sevgililer günü gibi işte tümden hepsine verme ayrı ayrı azar azar yay ki kıymetini bilsinler.

Televizyon vaazlarını hiç kaçırmamak gerek. Neden bunda devamlı abur cubur şeylerin tüketilmesi için gerekli olan tesbihatlar var. Ne onlar; reklamlar az sonra. Sakın kaçırma bu dini ayakta tutan onlar. Reklam olmadı mı kim yer cipsleri kim içerki kolayı yani kim tüketir durmadan. Ama unutmasınlar her gün 300 defa kola içilmesi gerektiğini bilsinler sakın ha bu tesbihler önemli.

Büyük günahlardan biri ticarete alım satıma engel olmak. Sakın ha bedava bir şey vermek büyük günah. Onlar için günahkarın eşanlamlısı olan keriz deriz. Bu günahkarlara kalsan sağlık, eğitim, ulaşım gibi sektörler bedava olacak. Ne kadar günah; büyük günah.

Hatta pasaportları kaldırıp tüm milletlerin bir araya rahatca gelmelerini dahi düşünür bu gibi meczuplar. Bunlar tam bu dinin düşmanları. Biz kolay mı bu hale getirdik kadını, erkeği yaşlısı genci memuru, isçisi diye kolay mı böldük. Halbuki hepside aynı şeyi istiyordu ama bir ara gelmeleri büyük günah.

Bilmem ki siz de düşününce bu dinin bir yerine tutunduğunuzu görürsünüz. Bu arada din takip edilen, yaşamda bizim hayatımızda değer olarak aldığımız prensipler doğrular. Ne kadarını yapıyoruz ne kadar uzağındayız bu modern dinin artık siz düşünün.

(Ekim 2009)

19 Kasım 2009 4-5 dakika 14 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar