Yeniden Başlamak Güne

Güne; dünü unutup yeniden başlamalısın, Hani o stop düğmesine basmak gibi, durdurmak ve sonra alabildiğine arkana bakmadan koşmak gibi. Adı kaçmak, adı kaçamak değil.Her şeyden uzak durmalı,korkmalı bazen sessiz esen rüzgardan, ama göğüs germeli insan en şiddetli fırtınadan poyrazdan.Pişmanlık olmamalı lügatinde, keşkeler ini halının altına süpürmeden savur malısın bilinmezliklere, yani yeniden demelisin, her gün doğan güneş, her akşam parlayan yıldız gibi.Terk edenlere selam vermeden el sallayan olmamalısın garda,ne ilk kez izlenmeli afişe düşen film,nede son kez dinlenmeli o vuslat şarkıları.





Başka olmalı insan yeniden başlamak gibi,aradığını bulmak değil niyetin, aranılan olsun istediğin, dileğin.Çelik bir zırh giymelisin tüm çıplaklığına,dayanmalısın bazen yalnızlığına, susmadan haykırırken, ben buyum demelisin zamana ve hayata.
Hadi şimdi düşür yakandan kirliliği, tertemiz bakarken gözlerin,haykır içinden geleni,sus ve sessizce savur o bildiğin tüm küfürleri.bak işte o zaman yarın senin, ve hoş geldin demelisin kendine ve hayata yeniden,gülerken düşünmeden seviyorum demelisin kendini ve senin le olan her şeyi,herkesi.

18 Mayıs 2015 1-2 dakika 27 denemesi var.
Yorumlar (2)
  • 9 yıl önce

    Güne dünü unutup başlamak yerine hep hatırlayarak başlamak daha evladır fikrimce aksi takdirde ne hatalarımız ne pişmanlıklarımız bitmez tükenmez sevmek olabildiğince herşeyi herkesi 👍 en büyük güç değil midir

  • 9 yıl önce

    Haklısınız Sermin Hanım; O zaman şöyle desek: Unutulması elzem olanları unutalım, unutulmasından ders çıkaracakları mızıda hep hatırlayalım. yorumunuz için teşekkürler.saygılar.