Yeşil Düşmanları

Bu hükümet bize ülkemizde birgün huzur vermeyecek mi? Şimdi de Orman vasfını kaybetmiş araziler diye bir kavram çıkardılar.
Bunun üzerinden 2-B kanunu çıkarıp işgal edilen orman arazilerini işgalcilerine satmaya hazılanıyorlar.
Daha önce de gündeme getirilen bu kanun Sn. Necdet Sezer tarafından veto edilmişti. Şimdi yine oy avcılığı ve birilerini zengin etmek için piyasada.
Hızla sonumuzu hazırladığımız bu çağda, bu tür ormandan gaspedilen arazilerin tekrar ormana geri kazandırılması gerektiği halde, satılarak yeni yağmalara yol açılmaya hazırlanılıyor.
Günümüzde çevre herşeyin üzerinde olmalıdır. Aksi takdirde yolun sonu görünüyor.
Bunların gözlerini para hırsı bürümüş. Herşeyi sattılar savdılar, paraları çarçur ettiler. Şimdi sıra devletin yani hepimizin olup, çalınan orman arazilerine geldi.
Bir de dindar geçinmiyorlar mı? Delirmemek içten değil!
Eğer gerçek dindar olsalar. Sevgili Peygamberimizin çevreye gösterdiği önemi kendileri de gösterirlerdi.
Aşağıda dinimizin ve peygamberimizin bu konudaki görüşlerininden küçük bir kısmını aldım okuyun.Sonra bu konuyu lütfen tekrar değerlendirin arkadaşlar.

"İnsanların kendi işledikleri kötülükler sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır. Yanlıştan dönmeleri için Allah yaptıklarının bazı kötü sonuçlarını (dünyada) onlara tattıracaktır' (Rum suresinden 30/41).


'(Mekke'nin) dikenli ağacı kesilmez, av hayvanı ürkütülmez, yitik ilan ediciden başkası tarafından alınıp kaldırılamaz, yeşil otu koparılamaz.' . (Hadis)

'Kıyâmet kopmaya başladığında, birinizin elinde bir ağaç fidanı bulunsa, kıyâmet kopmadan onu dikmeye gücü yeterse, hemen diksin' (Hadis)


'Bir Müslüman bir ağaç diker veya bir bitki ekerse, ondan kuş, insan veya hayvan yerse, bu onun için sadaka olur' (Hadis)


Medîne, şuradan şuraya kadar haremdir. Bu sahanın ağacı kesilmez,burada bida't çıkarılmaz. Kim bu Medine haremi içinde bida't ortaya koyarsa, Allahın meleklerin ve bütün insanların laneti o kimse üzerine olsun ' (Hadis)

01 Nisan 2010 1-2 dakika 138 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 14 yıl önce

    Tohumdan fideye, ağaca, ormana, yerden göğe kadar haklısınız sayın Ergün. Umarım, bindikleri dalı kesiyorlardır. Orman alanı yanıp kül olsa bile, yasal olarak da orman vasfını yitirmez; ağaçlandırma yapılır. Biliniyor ama tersine gidiliyor. Duyarlığınıza katılıyor, düşüncelerinizi destekliyor, içtenlikle kutluyorum.