Zayıf Davranışlar Hata Dolusu

İnsanla ilgili bir özellik,herkesin zaafı vardır,o yüzden yalan söyleyince bazılarımız gece uyuyamaz. Hatta bunun böyle olması , yalanların şiddetine göre de değişmez, en küçük yalan bile rahatsızlık verebilir.Anlatılan her öyküde çok dikkatli dinlediğimizde fark ederiz ki abartılar çok büyük boyutlara ulaşabilir. Korkuluk hikayelerinde kargalar baş roldedir mesela, korkuluğu samuraya benzetsenizde kargalar bu oyuna gelmez.

Herkes kendi çıkarına göre olayları çekip çevirirken, yalanların ortak noktasında buluşup biraraya gelebilenler de vardır. Yalanlar üzerine kurulu bu arkadaşlıklar da tamamen çıkara dayalıdır aslında. Kimin doğru söylediğini anlayabilmenin bir yolu vardır elbette, aslında bir çok yolu vardır. Akıllıca davrandığını sananlar bile yalan söylerken ne kadar zavallı olduklarını bilemezler.

Felaketlerle dolu bir yılda, toplumun içinde saklı kalmış çok duygu gizlidir,bunun kaçınılmaz olduğu fikrine katılmıyorum,en yakın arkadaşlar bile anlaşamaz duruma geliyorlarsa, aslında birbirlerinden çekindikleri için, anlam kaymalarına yakalandıkları zamanları hatırlamak istemiyorlar. Kavgadan uzak olmak refah açısından faydalıdır, denemeler bu konuda çok iyi bir işlev görüyor bence, dünyada nasıl yer edindiğini anlamak için ,insanlar doğal felaketleri yaşayarak öğrenir, denemelere,yazılara aktarılan her tecrübe unutulmaz.

Kişilik parçalanması bu oyun sonunda büyük oranda gerçekleşecektir,insanlar yalan söylemeye devam ettiği sürece dünyada yeni doğan bebekler ,yetişkin oldukları zaman şimdiki insanlardan daha mutsuz,daha kavgacı, daha tahammülsüz olacaklardır. Utançla yaşamaya alışmış insanlar, bu utançtan nasıl kurtulacaklarını bilemediklerinden, sııkıntılara tutunarak hayatta kalmaya devam ediyorlar, bunun ne kadar süreceğini ise kimse bilmiyor.

16 Mayıs 2013 1-2 dakika 89 denemesi var.
Yorumlar