Zihnini Sakin Tut

Mutluluğa katkıda bulunulduğuna inanılanlar;
1) Sağlıklı olmak,
2) Maddi zenginlik,
3) Dostlara sahip olmak,
4) Eşe sahip olmak.
Evet bu etkenler mutluluğun kaynaklarıdır. Fakat bunların hayatın tadını çıkarma hedefinde tam anlamıyla kullanılabilmesi için anahtar: ZİHİNSEL TUTUMUMUZDUR.
Sağlıklı ve varlıklı olmak, bunların doğru zihinsel tutumumuz olmadan mutluluk duygumuz üzerindeki etkileri çok küçüktür. Eğer içimizde nefret ve öfke dolu düşünceler barındırıyorsak bu sağlığımızı bozacaktır. Dolayısıyla mutluluğumuz için gerekli olan etmenlerden birini yok edecektir. Unutmamalı ki TÜM HASTALIKLARIN NEDENLERİ DE ZİHİNSELDİR. Diyelim ki olağanüstü zenginliklere sahibiz. Şayet yoğun bir nefret ve öfke hissediyorsak o anda tüm sahip olduklarımızı atıp kırmak isteyebiliriz. O durumdayken maddi zenginliklerimizin hiç bir anlamı olmaz. Aynısı doştlarımız içinde söylenebilir. Öfke ve nefret duyguları içindeyken en yakın dostumuz bile bize soğuk, uzak ve gayet sıkıcı görülebilir.
Görüyoruz ki zihinsel tutumumuzun yaşamımıza büyük etkisi var. Demek ki zihnimizdeki huzur ve sakinlik ne kadar büyük olursa, zihinsel başarımız ne kadar gelişirse hayatımızda bir o kadar neşeli ve biz de bir o kadar mutlu oluruz.
UNUTMAYALIM, EĞER SAKİN VE DENGELİ BİR ZİHNE SAHİPSEK, NORMALDE BİZLERE MUTLULUK GETİRDİĞİNE İNANDIĞIMIZ DIŞSAL OLANAKLAR EKSİK OLSA BİLE, MUTLU VE NEŞE DOLU BİR HAYAT YAŞAMAK MÜMKÜNDÜR.

20 Mart 2014 1-2 dakika 2 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar (1)
  • 10 yıl önce

    Böyle bir zihni, türkiye yaşantısında ve türk insanı yapısında oluşturmak mümkün değil Asya hanım. Biz her kötü durumda üzülen, her iyi durumda üzülecek bir neden üreten, sabır yoksunu, dert babası, önce kendini düşünen, başkasının iyi olamasına sevinemeyen, kardeşinin bile başarısını kıskanan, dün yaşadıklarını yarın unutan, gözüyle gördüğünden çok duyduklarına inanan, maç izlemeye giderken satır'ı eksik etmeyen, gelinlikle gelen sanatçıyı, eşinden boşanan kadınları koruyamayan, mısırdaki ölen insanlara ağlayan fakat kendi şehitlerimize ağlamayı unutan vs vs vs o kadar çok neden var ki zihnimizi meşgul eden, bence bu ortamda olanları kabul etmeden kabul etmiş gibi davranan zihnimize şükür etmemiz gerekiyor.

    Bende çok kişisel gelişim kitapları okudum(doğan abi), okuduktan sonra gerçekten bazı şeylerin değişebileceğine inandım. Polyanna gibi her şey de mutluluk aradım, buldum da. Ama benim gibi düşünen ve düşündüğü gibi yaşayan insanları bulamadım.

    Yazınıza diyecek bir şeyim yok gerçekten çok güzel anlamlar var. İnsanları değiştirme ve geliştirme çabanızı tebrik ediyorum. Sağlıcakla kalın.