Zor Zamanlar

İnsanın hayatında nefesini kesen olaylar ansızın patlak verebilir. Tam işler rayına oturmuşken bir bakmışsınız tren bile kalmamış. Bir bakmışsınız borç içinde, hastane köşelerinde veya ikisi birden. Geldiği zamanda mutlaka art arda gelir bu sorunlar. Zor zamanlardır bunlar.

Ama mühim olan bu zamanlarda kimlerin yanınızda olduğudur. Kimlerin destek olduğudur. Beklediğiniz kişiler sırtını döner, beklemedikleriniz el uzatır. En tembel adama bile hayat böyle zamanlarda güzel ders verir. Kimin nerede durduğunu asla unutmazsınız. İyi günlerinizde etrafınızı saran o sahte kalabalık bir anda çil yavrusu gibi dağılır. Nerden mi biliyorum. Feleğin tokadını yedim de o yüzden. Tek ben yemedim o silleyi. Sende yedin, yiyeceksin ve yemeye devam edeceğiz. Ne zaman daha ne olabilir ki desek daha fazlası olacak. Dünya acımasız ve kalpsiz insanlarla dolu. Elimde onkoloji ve nakil evrakları ile hastane köşelerinde saatlerce ayakta beklerken, geceleri uykusuz kalırken öğrendim bunları. Sevdiğim, üzerine titrediğim insanın bu zamanlarda, zerre kadar umursamadığında gördüm. O durumda iken, başkalarının dolduruşu ile vefasızlık eden bir insana verdiğim emeklerin, yüzümü tokatlayarak gözümü açması ile tecrübe ettim. Maalesef anlayacaksınız ki her insan hayatı kendisi için yaşar. Bu dünyanın, iyi insanların hatırına döndüğü falan yok.

Bazen nefessiz kalacaksın. Kimlerin sana soluk olduğunu unutma. Zor zamanlar, yaşamı ve insan karakterini terbiye eden ve hayatın mutlaka tecrübe ettirdiği anlardır. Önemli olan, kimlerin böyle zamanlarda, nerede durduğunu unutmamaktır. Umarım hayatınızda asla zor zamanlar olmaz, demek isterdim. Ama insanların gerçek yüzlerini böyle zamanlara borçluyuz. Hem boş yere dememiş atalarımız : ‘‘ Dost kara günde belli olur ’’.

09 Ekim 2021 1-2 dakika 11 denemesi var.
Beğenenler (4)
Yorumlar