Zorba anılarım depreşti yine!

Perdeleri açtığımda yeni güne, zorba anılarım düştü önüme.
Ne görmüştüm sisli düşlerimde ve ne bulandırmıştı durgun sularımı... Seçmek ne zordu, derinliklerinde yatan beynimin içindekileri çözmek.
Kahvaltı etmek yerine sigaraya uzandı ellerim yine. Gri dumanların arasında görmeye çalışırken yüzünü, sesini anımsadım. Bir bataklıktan çıkan temiz kalmış bir anıydı. Geçmişi hatırlamak istemiyorsanız içiniz bataklıktır, korkarsınız adım atmaya ve temkinli davranırsınız.
Olmadı bu sabah... Benden önce uyandı anılarım ve girmişler sıraya arka arkaya.
Kendimi atmak isterken sokağa çakılıp kaldım olduğum yerde ve özlediğimi aradım. Biraz ürkek, korkak ve gürültülü yürek seslerimle. Yapmamam gerekir di belki de, ama dayanmak öyle güç ki dayanamıyor insan, bir uzun zaman öncesinde sevdasının hasretine, dayanamıyor... Korkarak beklerken sesini heybetlice, yüreğim eridi yumuşakça cevap verince. Hele adınızı dünyada en güzel o telaffuz edince ne mutlu oluyor seven, anılarda gömdüğünü sandığından duyunca. Bir süre önce şiddetle reddetmişti ?yoksun hayatımda ve arkanda bir enkaz bıraktın sen? deyince gözlerimden akan yaşları silmedim aksınlar akabildikleri kadar diye.
İyi olduğunu bilmek yüreğime su serpti. Ama söylemedi uzun telefon görüşmemizde, hala bana niye kızdığını gizledi kendince. Bundan öncede bana baba gibi davranmıştı elinden geldiğince ve yüreğine sığdırmıştı yüreğimi kendine has sevmeleriyle.
Unutmak... Unutmak mümkün olmadı aradan seneler geçse de, taşıyorum, taşıyacağım onu yüreğimde bende... O özeldi ve hep özel olacak, hep koruma altında kalacak benim gönlümde. Adının anlamı dost olsa da, dostluğumuzu bile sürdüremediğimle. Her nereye gitse ve nerede olsam ben, yaşayacak biliyorum gözlerimi kapattığımda yanı başımda yine. Serzenişlerinden dem vurdu gizli gizli, yaraladı beni yine. Ne söylese ve ne söylemese de benimle hiç konuşmasa da, anlıyorum ben onu gözlerini görmesem de, duydum bu gün sesini belki duyacağım bir daha seneler ötesinde. Son olmayacak biliyorum. Arayacağım onu, hiç değilse sene de bir kere. Bilmeliyim iyi olduğunu, bilmeliyim yaşadığını ege sahillerinde. Zorba anılarımın içindeki ilk sevdam...

"BİLİYORUM EN ÇOK SEN SEVDİN BENİ VE BEN YARALADIM SENİ TÜM CAHİLLİĞİMLE"...

2008 mutluluk duvarının arkasındaki sislerden...sessiz çığlıklarım

Esenlikle ve sevgiyle ... Melekler öpsün yüreğinizden...

18 Eylül 2009 2-3 dakika 23 denemesi var.
Beğenenler (1)
Yorumlar