Zülfikar'ı Zülfikar Yapan Neydi

Zamana teslim olurken birçok canlı ve cansız varlık,bürünüp sessizliğe unutulurken nice isimler,neydi Zülfikar'ı heybetli bir söz gibi zihnimize işleyip,karşımıza diken farklılığı?
Onu değerli kılan ellerinde şekil bulduğu ustası mı,ucundaki çatalı mı,keskin yanı mı veya taşıyan kını mı yoksa aldığı canlarmıydı ?
Hani benzerleri de yapılmadı değil hatta mücevherlerle bezedikleri gölgelerine adını bile verdiler buna mukabil hiç biri erişemedi ne asaletine nede değerine..
Sahi neydi Zülfikar'ı eşsiz ve ölümsüz kılan ! doğru vakitte,doğru tarafta,doğru kişi de olmasaydı gene de hatırlanırmıydı bunca zaman ? Seçmediği bir kaderde HZ.Ali'ye değilde,zalimin tekine hizmet etseydi mahkumu olmazmıydı yokluğun !
HZ.Ali ki kendi güzel,huyu güzel,yolu güzel her şeyiyle doğru eşsiz Allahın Arslanı diye anılan kahraman..O HZ.Ali ki Peygamberin akrabası,damadı,ilk müslüman çocuk,dördüncü halife ezelden,ebede imrenilecek değerli insan..Varlığın ve yokluğun sınırında bekleyen Zülfikar'ı kabzasından tutup sıradanlıktan kurtaran HZ.Ali'dir.O'nun ellerinde cansız bir varlıkken hayat bulup şahsiyet kazanmış,şereflenmiştir..Zülfikar'ı-Zülfikar yapan doğru tarafta,doğru kişiye hizmet etmesidir..

27 Mart 2017 1-2 dakika 2 denemesi var.
Yorumlar