Ebeveynleri ile Aynı Filmde Oynayan Ünlü Oyuncular

— min. okuma: 3-4 dakika
Ebeveynleri ile Aynı Filmde Oynayan Ünlü Oyuncular

Oyunculuk mesleği kimileri tarafından doğuştan gelen bir yetenek ya da çok çalışarak kazanılabilen bir zanaat olarak tarif edilmektedir. Ancak kimi aktris ya da aktörler için oyunculuk adeta bir aile mesleği haline gelmiştir. Ünlü oyuncuların kendisi gibi oyuncu çocukları istisnai bir şekilde hayal kırıklığı yaşatsa da bu çoğu zaman insanları duygulandıran, başarı ile gerçekleştirilen bir performans olarak beyazperdelere yansımıştır. İşte sinema tarihinde çocukları ile aynı filmde rol oynayan usta oyuncular…

 1. Rumer Willis ve Demi Moore

Demi Moore ile Bruce Willis’in çocukları olan genç aktris Rumer Willis, 1996 yılında annesi Demi Moore ile birlikte aynı sahneyi paylaşarak müthiş bir performans ortaya koydu. Amerikan yapımı siyah beyaz dramatik komedi filmi Striptiz, Andrew Bergman yönetmenliğinde etkileyici hikayesi ve erotik içeriği ile seyircilerin büyük ilgisini çekti. Usta oyuncu olan ebeveynleri gibi Rumer Willis de bu filmde gösterdiği performansı ile sinema dünyasına ilk adımını attı.

2. Kemal Sunal ve Ali Sunal

Türk sinemasının en komik simaları arasında kabul edilen ve yediden yetmişe herkesin saygı duyduğu bir isim olan Kemal Sunal, son sinema filmi olan Propaganda filminde oğlu ile yan yana oynama tecrübesine layık oldu. Sinan Çetin’in çektiği ve müzikleri Sezen Aksu ile Yavuz Çetin tarafından hazırlanan; kadrosunda Metin Akpınar gibi önemli isimleri de bulunduran Propaganda filmi ilk ve son defa Ali Sunal’ı babası ile aynı filmde birleştirmiştir. İçeriğinin yanı sıra Propaganda filmi bu yönüyle de insanları duygulandırmaya yetmektedir.

3. Clint Eastwood ve Scott Eastwood

İyi, Kötü ve Çirkin filmi ile adını geniş kitlelere ulaştırmayı başaran ve çoğunlukla başarılı western sinema filmleri ile tanıdığımız usta aktör Clint Eastwood, kendisi gibi oyuncu bir çocuk yetiştirerek Hollywood’a değerli bir aktör armağan etti. Hızlı ve Öfkeli, İntihar Timi gibi filmleri ile aklımıza gelen Scott Eastwood, babası Clint Eastwood ile Unforgiven (Affedilmeyen) filmi sayesinde bir araya geldi. Clint Eastwood’un yönettiği ve aynı zamanda başrolünü üstlendiği kovboy filmi En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Kurgu Oscar’ı alarak yıla damgasını vurmakla birlikte baba – oğlu ilk defa bir sinema filminde yan yana getirdi.

4. Robin Williams ve Zelda Williams

Başta Ölü Ozanlar Derneği, Can Dostum ve Patch Adams gibi filmler olmak üzere sayısız kült filme imzasını atan Robin Williams, kendisi gibi oyuncu olan kızı Zelda Williams ile 2004 yılında David Duchovny tarafından çekilen House Of D (Can Dostlar) filminde buluştu. İlerleyen yıllarda çok sayıda filmde yeteneğini koşturacağını daha bu yapımda sezdiren Zelda Williams’ın yanı sıra ilk yönetmenlik deneyimini gerçekleştiren Duchovny da kendini ispat etti.

5. Will Smith ve Jaden Smith

Dilimize Umudunu Kaybetme ismi ile çevrilen The Pursuit of Happyness filmi, hem Jaden Smith’e hem de Will Smith’e sayısız festivalden ödül kazandırmış, eleştirmenler ve sinema otoriteleri tarafından saygı ile karşılanmıştır. Saf ve dokunaklı bir dram filmi olan Umudunu Kaybetme, gözyaşlarınıza hakim olamayacağınız etkileyici hikayesi ile Smith ailesinin ne denli yetenekli oyuncular olduğunu bir kez daha sizleri ispatlayacaktır. Ailecek izleyecek duygusal bir film arayışında iseniz, bu filmi daha önce izlemediğiniz için kendinize kızacaksınız…

Paylaş:
Yorumlar