Fırından Yeni Çıkmaya Hazırlanan Stephen King Uyarlamaları

— min. okuma: 2-3 dakika
Fırından Yeni Çıkmaya Hazırlanan Stephen King Uyarlamaları

Tüm zamanların en çok satan yazarı kimdir? Bu sorunun ilk akla gelen ve doğru cevabı; tabii ki Stephen King. Ancak Stephen King sadece çok satmakla kalmıyor eserleri sinemaya da uyarlanıyor ve müthiş bir gişe başarısı elde ediyor. Onun kaleminden çıkmış eserler hem edebiyatın hem de beyaz perdenin gizli matematik formülü adeta. Peki yakaladığı başarıların ardından Stephen King'in yapımı kesinleşmiş ve kamera önüne geçilmiş uyarlamaları nelerdir? İsterseniz şöyle bir bakış atalım:

1- Roadwork

Dünyaca ünlü yönetmen Andy Muschietti ve yapımcısı olan kardeşi Barbara Muschietti'nin yeni projesi, yine bir Stephen King eserinin uyarlaması olacak haberleri gündeme düştü. Buna göre Stephen King'in kısa öykülerinden olan biri Roadwork, önümüzdeki sene IT: Chapter 2 filminin yönetmeni Andy Muschietti tarafından beyaz perdeye uyarlanacak. Peki, Roadwork ne zaman gösterime girecek? Roadwork'ün çekimlerine 2020'de başlanacak ve yine 2020'de gösterime girecek.

2- Talisman

Stephen King ile başka bir korku edebiyatçısı olan Peter Straub'la ortaklaşa yazdığı Talisman'da nihayet bir sonuca varıldı. Yaklaşık 1985'ten bu yana sinemaya uyarlanması konusunda mücadelesi verilen romanın yılan hikayesine dönen film projesi Spielberg'ün sahibi oldugu Amblin Entertainment, Stephen King ve Peter Straub'la yeniden masaya oturmasıyla nihayet bir sonuca vardı ve The Talisman'ın sinemaya uyarlanması için düğmeye basıldı. Filmin yönetmenliğini son yılların en beğenilen dizilerinden olan The Handmaid's Tde'ı çeken Mike Baker üstlenecek.

3- The Eyes of Dragon

Herkesin bildiği üzere Stephen King bir korku edebiyatçısı ancak bu sefer durum biraz farklı. Stephen King bu sefer farklı bir şeyler denemiş ve yine sinemanın ilgisini çekmiş... The Eyes of the Dragon, bize Game of Thrones'u anımsatan bir epik fantezi romanı.1984 yılında yayımlanan romanda, Stephen King'in Dark Tower serisinden tanıdığımız Randall Flagg'i sürpriz bir karakter olarak görüyoruz. Roman, Kral Roland'ın ölümünden sonra başlayan oğullar arasındaki taht kavgasını konu ediniyor. ABD menşeli HULU isimli dijital platform, Eyes of The Dragon'u dizi formatında uyarlamak için kolları sıvadı. Dizinin, 2020'nin son çeyreğine yetiştirilmesi planlanıyor.

4- The Long Walk

İddialı korku filmlerinin yönetmeni Andre Ovredal, bir Stephen King eseri için hazırlanıyor. 1979 yılında yayımlanmış olan romanın oldukça ilgi çekici bir konusu var. The Long Walk, distopik bir gelecekte geçiyor. Raymond Garraty, diktatörlük rejimiyle yönetilmekte olan ABD'nin seçilmiş 100 şanslı çocuğundan birisidir. Toplam 100 çocuk, rotası önceden belirlenmiş bir yolda The Long Walk adlı yürüyüşe çıkacaktır. Aralarından sadece bir tanesi hayatta kalana kadar devam edecek olan bu yürüyüş tüyler ürperten sahnelerle devam edecektir. New Line Cinema tarafından yapılacak proje 2020'nin son çeyreğinde vizyona girecek.

5- The Stand

The Stand, Stephen King eserlerinden en epik olanı. Romanın CBS ekranlarına 10 bölümlük bir mini-dizi olarak gelmesi planlanıyor. Dizide James Marsden, Amber Heard, Odessa Young ve Henry Zaga gibi ünlü isimler bulunacak. Dizide muhteşem bir sürpriz de Stephen King hayranlarını heycanlandıracak dizinin final bölüm senaryosu Stephen King tarafından yazılacak. Sırf bu final bölümü bile edebiyat ve sinema dünyasını heyecanlandırmaya yetti de arttı. The Stand, kulislerden gelen duyumlara göre 2021 yılında seyirciyle buluşacak.

Paylaş:
Yorumlar (2)
  • 4 yıl önce

    Rica ederim. Devam yazılar gelecek...

  • 4 yıl önce

    Okumayı sevdiğimiz yazarlar arasında Stephen King ve tabii ki film ve dizi olarak yayınlanacak eserlerini görsellikle sürdürmek ayrı keyif olacak teşekkürler Fırat bey