Game of Thrones’un Yeni Kitabı Gelecek Yıl Çıkabilir!

— min. okuma: 3-4 dakika
Game of Thrones’un Yeni Kitabı Gelecek Yıl Çıkabilir!

George R. R. Martin tarafından kaleme alınan epik fantezi kitap serisi Game of Thrones, son kitabı Ateş ve Kan ile 2018 yılında karşımıza çıkmıştı. 7 senelik koca bir aranın nihayetinde yayınlanan bu eser, bekleme sırasını serinin yeni kitabı Winds of Winter’a bıraktı. Usta yazar Martin, Twitter’dan yaptığı ilginç açıklamada kitabın gelecek sene yayımlanabileceğinin ipuçlarını verdi.

İlk kez 1996 yılında Game of Thrones isimli kitap ile okurlara yüzünü açan Buz ve Ateşin Şarkısı serisi, uzunca bir süre çeşitli dillere çevrilerek uluslararası çapta büyük ses getirdi. Ancak George R. R. Martin’in ünlü eserinin bu kadar popüler hale gelmesinin asıl nedeni, HBO yapım şirketi tarafından çekilen Game of Thrones dizisi olarak biliniyor. 6 sezon boyunca ekranlarda kalan ve dünyanın neredeyse tüm bölgelerinde fenomen haline gelen yapım, serinin ismini daha geniş kitlelere yaymayı başardı.

Bu hiç şüphesiz ki çok iyi bir gelişme. Özellikle de George R. R. Martin açısından… Fakat edebiyat okurlarının penceresinden baktığımız zaman Taht Oyunları dizisinin yayınlanması ve bununla birlikte gelişen yoğunluklar, Martin’in yazmaya ayırdığı vakti büyük oranda etkiledi ve üretim konusunda epeyce bir ağırlık yaşandı. 2011 yılında çıkan Ejderhaların Dansı kitabı, serinin beşinci kitabı olarak uzunca bir süre raflarda kaldı. Akabinde gelen Ateş ve Kan kitabı 2018 yılında yayımlandı, fakat bu kitap seriye ait bir hikaye değil, yalnızca Targaryen Hanesi'nin hikayesini anlatan bir roman olarak lanse edildi.

Dolayısıyla toplamda 7 kitaplık bir seri olarak lanse edilen Buz ve Ateşin Şarkısı, en son 2011 yılında çıkan bir kitapta kaldı ve ne yazık ki henüz devamı gelmedi. Hatta Taht Oyunları hayranları, Kış Rüzgarları (Winds of Winter) ve Bahar Rüyası (A Dream of Spring) kitapları ile tamamlanacak serinin hiçbir zaman yazılamayacağı konusunda da büyük oranda endişelenmekte. Bu konuda Martin’in kendini şöhrete kaptırdığı ve dizinin PR’ı için gezmekten hikayeleri yazmaya vakit bulamadığı gibi eleştiriler dile getiriliyor.

George R. R. Martin, Winds of Winter Kitabını Yazdığını Açıkladı!

İçinde bulunduğumuz pandemi günlerinde pek çok insan kendimi kendini gönüllü izolasyon altında tutan yazar George R. R. Martin, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada kitap ile ilgili büyük bir aşama kaydettiğini müjdeledi. Martin, Winds of Winter kitabının son durumunu şu cümleler ile ifade etti: “İtiraf etmeliyim ki yarım yıllık bir pandemiden sonra kabin ateşi belirtileri gösteriyorum. Başka bir şey yoksa, zorunlu tecrit benim yazmama yardımcı oldu. Kış Rüzgarları’nda her gün uzun saatler geçiriyorum ve sürekli önemli ilerlemeler kaydediyorum.

Game of Thrones’tan bahsetmişken HBO yapımı dizi uyarlaması ile ilgili güncel birkaç durumdan da söz etmek doğru olacaktır. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl final sezonu yayınlayarak ekranlara veda eden Taht Oyunları dizisi, izleyenleri adeta ikiye ayırmıştı. Bir kesim dizinin sonunu çok beğenirken bir grup ise son sezonu tekrardan çekmeleri yönünde imza kampanyaları dahi düzenlemişti.

Tüm bunlardan sonra HBO şirketi Game of Thrones’un prequel dizisi olarak lanse edilen House of the Dragon dizisi için müjdeyi verdi! Taht Oyunları evreninde geçen bu dizinin 2022 yılında yayınlanacağı ifade edilirken, eserin sahibi George R. R. Martin’in de yapımcı olarak dizide görev alacağı açıklandı. Ayrıca bu yılın başında Game of Thrones’un spin-off dizisi Fire & Blood yapımının şimdilik iptal edildiği açıklandı. Ancak ilerleyen zamanlarda bu projenin de yeniden gündeme gelmesi oldukça olası diyebiliriz!


Paylaş:
Yorumlar