Netflix'in The Witcher Dizisi

— min. okuma: 2-3 dakika
Netflix'in The Witcher Dizisi

Netflix platformunda yayınlanan The Witcher dizisi, ilk olarak roman sonrasında da oyun olarak gündeme gelmişti. Son olarak dizi projesi biçiminde de izleyicilere sağlanan proje olarak görülebiliyor. Bu dizi daha mantıksal bir hikayeye sahip olmasıyla gündemde kalıyor. Karakterlerin tutarlı olması ve yaptıklarının her birinin bir sebebe dayanması bu diziyi ön plana çıkarıyor. Kötü adamlara bile zaman zaman hak verildiği bir yapım olarak kendini gösteriyor. 

The Witcher dizisi içerisinde zengin kişilerin yoksullar üzerindeki etkilerinin yanı sıra farklı canlıların olması da The Witcher evreninin etkisini hissettirebilen bir hikayenin gelişiminde önemli bir yapıda yer alıyor. 

Dizide yer alan ırklara değinilecek olsa da her ırkın kendine has özellikleri ve geçmişleri başarılı bir şekilde dizi izleyicilerine aktarılıyor. Elflerin engin durumları ortadan kalkmış olarak görülüyor. Bunun sebebinin ise insanlar tarafından memleketleri işgale maruz kalmış olması gösteriliyor. The Witcher adlı dizi içerisinde var olan cüce, gnom ve geri kalan ırklar da insanların zorba davranışlarından nasibini almış olarak ifade ediliyor. Her zaman arka planda görülen bu ırklar, insanın gölgesi altında yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar. Büyücülerin ise iyilik yapmak ve düzeni korumak gibi görevleri olsa da bu görevleri pek fazla dikkate almadıkları ifade ediliyor. Hükümdarları yönlendirmek ve zengin olmak gibi amaçlar doğrultusunda hareket ediyorlar. 

Tüm bu evrene farklılık getiren son tür ise Witcher’lar kendini gösteriyor. Bu tür içerisinde yer alan Geralt of Rivia’nin dizi içerisindeki maceraları ve yaşadıkları ele alınıyor. Sadece canavar öldürmesi gereken Rivialı Geralt, kuralların dışına zaman zaman çıkabiliyor. Duygularıyla da hareket eden ana karakter, bundan ötürü başını çoğu zaman derde sokabiliyor. Rivialı Geralt karakterine hayat veren Henry Cavill, üstün bir performans sergileyerek diziyi taşımayı başarıyor. Fazla repliği olmasa da mimikleriyle ve tavırlarıyla başarılı bir oyunculuğu The Witcher dizisine yansıttığı söylenebiliyor. 

Dizide yer alan Yennefer karakteri de kısa sürede Geralt’ı kendine aşık etmeyi başarıyor. İlk başlarda narin ve zarif tavırlar sergileyen bu karakter, zaman içerisinde güçlü bir savaşçıya dönüşüyor. Büyücü olarak diziye başlayan bu karakter Geralt sayesinde kılıç kullanmayı da başarıyla gerçekleştirebiliyor. Zaman içinde de Sodden kahramanı olarak da kendini gösteriyor. 

Freya Allen tarafından canlandırılan Ciri karakteri de ergen olmasına rağmen dizide oldukça fazla iş bitiren bir karakter olarak kendini gösteriyor. Ciri karakteri, oyunculuğuyla dizide dikkat çeken isimler arasında başı çekiyor. Kitaptaki halini de epeyce uyandırmasından ötürü beğeni toplayan bir konumda The Witcher adlı dizi içerisinde kendini gösterebiliyor. 

Jaskier ya da Dandelion olarak dizide yer alan karakter ise dizinin en komik yüzü olarak dikkat çekiyor. Ozan olarak dizide yer alan bu karakter, diziye bambaşka bir renk katması bakımından da etkisini hissettirebiliyor. 

Paylaş:
Yorumlar