Sally Rooney’nin Normal People Kitabı Dizi Haline Getirildi

— min. okuma: 2-3 dakika
Sally Rooney’nin Normal People Kitabı Dizi Haline Getirildi

İrlandalı genç kadın yazar Sally Rooney tarafından kaleme alınan Normal People kitabı, yazarın ikinci kitabı olmakla birlikte 2018 yılında yayımlanarak edebiyat çevrelerinde büyük ses getirmeyi başardı. Kendini kitlelere ispatlayan genç edebiyatçının Normal People adlı eseri, şimdi dizi haline getirilerek ilk sezonu ile izleyici karşısına çıktı. İşte tüm detaylar…

Arkadaşlarla Sohbet olarak dilimize çevirebileceğimiz ilk kitabı ile 2017 yılında okuyucusu ile buluşan Sally Rooney, hemen bir yıl aradan sonra Normal People romanı ile başarısının tesadüf olmadığını ispatlayarak iyi bir kalem olduğunu okurlarına kanıtlamayı başardı. Dilimize Normal İnsanlar ismiyle Emrah Serdan tarafından çevrilen Normal People, Can Yayınları etiketi ile kısa zamanda dört baskı yaparak ülkemizde de hatırı sayılır bir okuyucu sayısına sahip oldu.

The New York Times’ın en çok satan kitaplar listesine girmeyi başaran Normal People, pek çok dile çevrildikten sonra elbette ki televizyon yapımcılarının da dikkatini çekti. Bunun üzerine İrlanda’nın yerel televizyon kanalı olan RTÉ One kolları sıvayarak çalışmaya başladı ve Normal People’ı dizi haline getirdi. Geçtiğimiz günlerde ise merakla beklenen yapım nihayet seyirci karşısına çıktı.

Normal People Dizisinin Konusu Nedir?

Sally Rooney’nin aynı adlı eserinden ilham alarak geliştirilen Normal People dizisi, dünya prömiyerini RTÉ One kanalında yaptıktan sonra dijital video izleme platformu Hulu ağında yayınlandı. Alice Birch’in eserin yaratıcısı Sally Rooney ile birlikte senaryosunu üstlendiği romantik drama dizisi Lenny Abrahamson ve Hettie Macdonald yönetmenliklerinde kameraya alındı.

Liseden üniversiteye uzanan keyifli ve duygusal yolculukta Marianne ve Connell, yorucu bir ilişki yaşayan bir çift olarak karşımıza çıkıyor. Marianne içe dönük ve yalnızlıktan hoşlanan bir kadınken, Connel onun tam aksi bir şekilde aktif bir hayat sürmekten hoşlanmaktadır. Ancak zaman içerisinde gelişen durumlar sebebiyle ikili arasındaki rol dengeleri tümüyle yıkılacak ve adeta tam tersine dönüşecektir. Bu noktadan itibaren Marianne’yi daha aktif ve baskın, Connell’i ise daha alttan alan ve pasif tarafta göreceğiz.

İlişkilerde rol değişimi üzerine harikulade deneyimler aktaran Normal People dizisi ilk sezonu ile şu anda Hulu platformunda yayına sunuldu. Daisy Edgar-Jones ve Paul Mescal’ın başrollerini üstlendiği romantik dizi, şimdilik yalnızca 12 bölüm sayısına sahiptir. 

Aynı zamanda Normal People’ın 2. sezonu da izleyiciler tarafından heyecanla beklenmektedir. Fakat dizinin yeni bir sezon ile tekrar izleyici karşısına çıkıp çıkmayacağı ile ilgili Hulu platformundan ve oyuncular tarafından açıklanan herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yine de önümüzdeki aylarda bu konunun kesinleşeceğini ve gelecek yıl Normal People’ın yeni bölümlerini izlemeye başlayabileceğimizi düşünmekteyiz. Şimdiden iyi seyirler dileriz!

Paylaş:
Yorumlar