Yalçın Tosun'un Hayatı ve Eserleri

— min. okuma: 1-2 dakika
Yalçın Tosun'un Hayatı ve Eserleri

Yalçın Tosun, Türk hukukçu, akademisyen, şair ve öykü yazarı.

Doğum tarihi ve yeri: 1977, Ankara.

1- Yalçın Tosun'un Hayatı

14 Mayıs 1977 de doğan Tosun, 2000'de Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş yine aynı üniversitede özel hukuk doktorasını tamamlamıştır. Halen yazar İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

2009 senesinde Yapı Kredi Yayınları aracılığıyla yayına giren Anne, Baba ve Diğer Ölümcül Şeyler adlı ilk öykü kitabıyla 2011 Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü’nü kazanan yazar Peruk Gibi Hüzünlü ikinci öykü kitabıyla 2012 Sait Faik Abasıyanık Hikâye Armağanı’na layık görülmüştür.

Tosun, çocukluk döneminde yaşananların hayatımızı ne kadar etkilediğini göstermek istemiş , hayatım boyunca, çocukluğu kullanarak öyküler yazabilirim, orada bitmeyen bir cevher var diyerek düşüncesini ifade etmiştir

2- Yalçın Tosun'un Edebi Kişiliği

Yazar cinsel şiddet, ensest ilişki ve taciz gibi söze dökülmekte zorlanılan konuları işleyen öyküler yazmıştır. Öykülerindeki en belirgin özelliklerden birisi farklı bakış açılarını aynı öykü içinde kullanmasıdır yazarın. Tosun'un yalın ve çarpıcı bir dili vardır. Kısa öykünün doğasına uygun olarak okura tamamlayacağı boşluklar bırakmayı sevmiştir yazar. Kimi öykülerinde mektup ve günlük gibi türlere yer verirken bazılarında da sinema ve tiyatronun bazı tekniklerinden faydalanmıştır.

3- Yalçın Tosun'un Eserleri

  • 2016 Kendini Tutan Su
  • 2015 Bir Nedene Sunuldum
  • 2013 Dokunma Dersleri
  • 2011 Peruk Gibi Hüzünlü
  • 2009 Anne, Baba ve Diğer Ölümcül Şeyler
Paylaş:
Yorumlar