Acaba Nerede Düşürdüm

Aydın bir firmada elektrikli aletler ve temizlik makinelerinin bakım ve onarımını yapmakta
Yeğeni Umut bir gıda dağıtım şirketinde pazarlama elemanı olarak çalışmakta.
Aydının küçük kızı rahatsız olduğu için her ay kontrole Trabzon'a tıp fakültesine gitmekte.
Aydın boğazına biraz fazla düşkün amma kilolu değil sporu çok sevdiği için beden formu yerinde.
O sabah Aydın kızın ve eşini alıp sabah namazında erkenden yola girerken hanım yolda uyuruz diye arka koltuğa ufak bir yorgan battaniye yastık alır kızı ile arka koltuğa geçer ve yatarlar.
Giresun ?Trabzon arası 137 km bir buçuk, iki saatlik yol; Aydın yol boyunca uykum gelmesin diye evden yanına kahvesin çerezini alır yola koyulur. Fakat Görele'yi geçince Yol çerezi ve içeceği biter bu arada gün aydınlamaya başar insanlar iş yerlerin açmaya başlar. Aydın ilerde Eynesil'de içecek bir şeyler alırım diye düşünür.
Eynesil'e gelince arabayı caminin yanına çeker ve orada bulunan çay ocağına gider. Bu arada hanımı uyanır kalkar kızını alır ve caminin tuvaletine gider. Aydın Elindeki termosu çay ile doldurur sonrada arabaya biner ve yoluna devam eder.
Aydının hanımı ve kızı tuvaletten çıkarlar bakarlar ki araba yok üzerlerinde doğru dürüst bir giyisi de yoktur.
Bu arada aydın vakit geçmeden Fakülteden sıra alalım diye hızla Trabzon fakülteye girer aracını parka çeker ve 'kalkın geldik' der bekler amma arka kapı açılıp eşi ile kızı inmediğin görünce kapıyı açıp ' ne yatıyorsunuz kalkın demek ister' bide bakar ki arkada kimse yok. Acele ile arabanın altına bakar delik var mı diye içine girer döşemeye tekme atar kendi kendine ben bunları acaba nerede düşürdüm diye düşünür.
Bu sırada Eynesil'de hanımı yeni açılmakta olan markete yavaşça yanaşır 'kardeşim biz dilence falan değiliz kocam bizi unuttu gitti' der marketçi de nereden olduklarını sorar o da söyler. Bu sefer marketçi ' Oradan pazarlamacı Umut isminde arkadaşım var tanıyor musun' deyince Aydını hanımı ' O beyini yeğeni' der.
Marketçi Umuda telefon eder ve ' Daydın yengen ile yeğenini düşürmüş buradalar'der. Umut ta dayısını telefonla arayıp 'Dayı yengem ile yeğenimi nerde düşürdün?' deyice. Dayısı 'delireceğim Umut arabanın altını üstünü delik var mı diye aradım yok nasıl düşerler diye düşünüyordum nerdeler?' diye sorar.
Umut sa marketçiye ' onarlı bir dolmuşa bindir ceplerine de biraz para ve Trabzon'a gönder' diye rica eder. marketçi de 'Olur kardeşim' der. Çocukla kadını arabaya atar ve Umuda bildirir.
Umut ta dayısına bildirir. Amma Aydın hanımıyla kızını dolmuştan almakta bile zorlanır bulamaz Umutla belki on defa telefon görüşmesi sonucu onları bulur.
Kızını muayene ettiren Aydın ' bundan sonra arabadan çıkarken kapınızı kilitleyeceğim' der hanımda 'üstümüz berbat olur sakına aklına koyma' diye şakalaşarak Giresun dönerler.


Yaşanmış olaylar hikâyesi Faruk Soydemir

13 Temmuz 2013 2-3 dakika 19 öyküsü var.
Yorumlar