Adi Şerefsiz Baskül

1990 yılından beri, ilk evladımı dünyaya getirdiğimden beri, evdeki alçak baskülüm, sürekli benim kilomu arttırıyordu. Ne kadar uğraş verirsem vereyim, o eğri, hep yukarı çıktı. Bir kerecik inmedi. Oysa eşim, benim iki katım yemek yediği halde, ben her zaman ondan daha çok kilolu gösterdim.
Oysa ben evlendiğim zaman sadece 45 kiloydum.
En son altı ay önce bu alçak, şerefsiz, adi baskül beni 90 kğ. gösterdi.
Ölmek istedim!.. Çok çaresizdim!..Çok bir şey yemiyordum ama bu alçak baskül, hep benim aleyhime çalışıyor ve beni kilolu gösteriyordu.
Beni her gören, "Ne çok kilo almışsın" diyordu. Bana "Kilo almışsın" diyenlerden nefret ediyordum.
Hatta ablamın eşi, beni her gördüğünde,"Fil gibi olmuşsun" diyordu! Bu yüzden, zaman zaman, ondan nefret etmişimdir. Bazı arkadaşlarım, "Neden kendine bakmıyorsun! Zayıfla biraz, göbeğin senden önde gidiyor, o göbeği erit, az ye biraz!..." gibi laflar ediyorlardı. Ben zaten, alıngan, hassas ruhlu biriyimdir. Çok çok üzülüyordum!..Ne kadar üzüldüğümü anlatmaya kelimeler yetmez. O derece üzülüyordum!..Sonra, günlerden bir gün, ufak bir enfeksiyon kaptım. Agrılarım oldu. Bu sebepten doktora gittim. Hemen iyileşmedim. Bir süre ilaç kullandım. İlaç kullandığım halde, tam iyileşemedim ama agrılarım azaldı.
İşte bu enfeksiyondan sonra, günden güne basküldeki eğri inmeye başladı.
Gözlerime inanamıyorum! Yirmi dokuz senedir bu aşağılık, şerefsiz, adi baskülüm eğrisi, hiç aşağıya inmezken , inmeye başlamıştı.
Hala inanmıyordum!
Ama baskül inmeye devam etti ve artık, beş kilo eksildim.
Yanlış görmüyordum. Resmen artık, baskül beni, beş kilo eksik gösteriyordu.
Yirmi dokuz senedir ilk defa, böyle bir duruma tanıklık ettim ve çok çok mutlu oldum.
Ben beş kğ zayıflamıştım. Biliyorum, hala şişmanım ama basküldeki eğrinin indiğini gördüm.
İlk defa gördüm.
Ben beş kg zayıfladım!

19 Ekim 2018 1-2 dakika 92 öyküsü var.
Yorumlar