Adım Adım

Beyaz; evleri, arabaları sarıp sarmalıyordu üşümesinler diye. Yolda kalmış kuşların sardığı, sarıldığı beyaz; belli ki yuva bellemişlerdi katillerinin kucağını. Kaldırımlar beş dakika öncesini yayınlıyordu hafif cızırtılı. Adım adım ilerlemişti yaşlı bir adam. Kediyi hedef belleyen köpeğin uzun aralıklı pati izleri, ölçülü serpilmişti kaldırımın bir ucundan diğerine. Ayağı kaymış ve kısa süreliğine uzun izler bırakmış olan ufaklığın çığlıkları hala yankılanıyordu soğuktan. Beyaz, hapsetmiş gibiydi geçmişi. Geçmiş; ellerini bağlarken gaddar davranmış, bileklerini sıkabildiği kadar sıkmış olan kardan yavaş ve derinden olsa bile kaçıyordu sanki.
Ben de yürüyordum, beş dakika sonra buradan geçecek çocuğun beni de düşüneceğini umarak. Sert atıyordum adımlarımı. Güçlü, kararlı görünen, adımlarına estetik katmaya çalışan kısacasını ayak izini sahne sanan saf bir çocuk geçmişti o kaldırımdan. Karın yapıştığı yeri titrettiği bu soğuk günde, senden başka kaldırıma bakarak ruh tahlili yapmaya çalışan biri çıkar mı a oğlum?
Yolun sonu gelmişti kaya takıla. Saatinden önce atılması için çaba harcandığı belli iki dekolteli çöp poşeti, kendinden emin, kafa kafaya vermiş bir şekilde dimdik selamladılar beni sağ yanımdan. İşi gücü hınzırlık olan beyaz kedi, bu soğuk havada zaten buz tutmuş poşeti soymaya kalkmasın mı? Biraz mücadele ama sonuç yok. Bir daha ve bir daha. On beş dakikada yalvar yakar alıyor gönlünü market imzalı dekolteli çöp poşetinin. İri kıyım bir ekmek düşüyor önüne. Beyaz kedi poşeti baştan ayağa süzüyor. Tırnakları seçilebilen patisini üç dört defa daha vurmasına rağmen sonuç yok. Arkasını dönüyor ve ilerliyor. Ben anlamıyorum durumu; yemeği mi beğenmedi, dekolteye mi sinirlendi acaba? Peşinde aynı bedenin bir ufak boyu olarak özenle çizilmiş gibi görünen yavrusuyla dönüyor geri. Arkada bekliyor ve vicdanını boşaltıyor keyifle. Yavrusu da ziyafeti çekiyor.
Şimdi kim suçlu? Kediye hemen inanan poşet mi? Poşete ihanet eden, onu evladının geleceği için kandıran kedi mi? Yoksa onları bu duruma getiren bizler mi?

13 Mayıs 2012 2-3 dakika 9 öyküsü var.
Yorumlar