Ağaçlarla Söyleşi

Ağaçlarla Söyleşi

Yine bir programla karşınızdayız. Şükür kavuşturana. Bu hafta tek konuğum değil, iki konuğum birden olacak. Biri elma ağacı, diğeri armut ağacı. 

- Hoş geldiniz Sayın Elma Ağacı.

- Hoş bulduk efendim.

- Siz de hoş geldiniz Sayın Armut Ağacı.

- Hoş bulduk efendim.

- Sayın Elma Ağacı, sizden başlamak istiyorum. Bir insan ev yaparken, illa ki yanında etrafında bahçe de yapmak istiyor. Ağaçlar, çiçekler, bitkiler dikmek istiyor. Her bahçenin köşesinde olmaktan memnun musunuz gerçekten ?

- Tabi ki de memnunum. Peygamber Efendimiz ( S.A.V ) bir hadislerinde, ne şartta olursa olsun, kıyametin bugün kopacağını bilseniz dahi fırsatını bulduğunuz vakit bir ağaç dikin buyurmuşlardır.

- Sayın Armut Ağacı, acaba hanginiz pazar tezgahlarında fazla pahalısınız ? Fakirin dolabında aybaşından aybaşına göründüğünüz söyleniyor. Bu doğru mu ?

- Aaah ah. Ne yazık ki geçim derdiyle uğraşan insanlar, istedikleri zaman beni olsun, elmayı olsun, kirazı olsun alamıyorlar. Ulan bu fırsatçılar yok mu ? Ne hakla zam üstüne zam yaparsınız yahu ? Hiç mi Allah korkusu yok ? Ben istemez miyim fakir fukara beni alıp alıp doyasıya yesin.

- Çok dertlendik bakıyorum Sayın Armut Ağacı. Bu sitemde haklısınız ama.

- Tekrar Sayın Elma Ağacı' na dönmek istiyorum. Hiç kuşlarla anlaştığınız oluyor mu, ya da anlaşamadığınız oluyor mu ? Malum, sabahtan akşama kadar dallarınızdan, yapraklarınızdan gitmiyor. Hep cıvıl cıvıl ötüyorlar yanı başınızda. Başınız ağrımıyor mu ?

- Niçin başım ağrıyacakmış ki ? Tam tersine, o kuşlar var ya o kuşlar, sadece insanların ruhlarını mı dinlettirirler ? Biz ağaçların da her gün ruhlarımızı dinlettiriyorlar. Adeta terapi uyguluyorlar desem yeridir.

- Söz istiyorum efendim.

- Buyurun Sayın Armut Ağacı 

- Ben kuşlardan şikayetçiyim. Çünkü ne zaman iri iri olgunlaşıp yüksek dallarda sarksam, kuşlar gelip gagalarıyla delik deşik ediyorlar beni arkadaş. Buna bir çare bulamadım gitti.

- Vah vah. onlar hangi kuşlar Sayın Armut Ağacı ?

- Hangisini sayayım ? Kanaryasıydı, serçesiydi, kargasıydı, leyleğiydi derken onların yüzünden gardiyan olacağım yakında.

- Sayın Elma Ağacı, sizin de son bir kez söyleyeceğiniz sözünüz var mı ? Zira süremizin sonuna gelmiş bulunuyoruz.

- Var. Benim de köklerime fazla su dökseler, ben de armut kardeşim gibi iri iri olacağım belki dallarımda.

- Evet sevgili izleyiciler. Bir başka programda, başka konuklarla olmak dileğiyle sağlıcakla esen kalın. Kendinize iyi bakın.

19 Temmuz 2023 2-3 dakika 89 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar