Ağzımıza Sürülen Acı Biber

Hepimiz çocukken yaramazlık ederdik değil mi? Ama az, ama çok olsun yine de çocukluğumuzun bize vermiş olduğu bir duyguydu sanırım. Peki bu yaramazlıkları yapmadan annemizin şu sözlerini muhakkak duymuşuzdur. O söz de şu :

- Bak bir daha yaramazlık ederseniz eğer, ağzınıza acı biber sürerim ona göre. 

Bizim üzerimizde o kadar etkili olurdu ki bu söz, daha hiç bir şey yapmaya cesaretimiz kalmazdı. Sıkıysa devam et yaramazlık yapmaya. Mümkün müydü bu? Acı biber korkusu bizi bir sarardı, yerimizden kımlaşamazdık bile. 

Aslında annemiz böyle bir terbiye etmenin yolunu böyle bulmuşlar, ne yapsınlar. Baktılar ki bizi döverek işin içinden çıkamıyorlar, acı biber tehditine başvurmuşlardır. 

Birisiyle kavga edersek, bundan böyle etmezdik. İzinsiz uzak bir yere gitsek, daha da asla gitmezdik. Yalan söylemeye kalkışsak, acı biberin tesiriyle daha hiç yalana tenezzül bile etmezdik. 

Görüyorsunuz ya, sadece menemen yerken acı biberin tadını almıyoruz, çocukluğumuzda o günleri de hatırlıyoruz. 

06 Şubat 2024 30-60sn 89 öyküsü var.
Beğenenler (7)
Yorumlar (5)
  • 3 ay önce

    Günün seçilen öykü yazım için seçki kuruluna teşekkür ederim. Sağlıcakla esen kalın.

  • Terlik, acı biber, kapıya atıp dışarıda bekletme, daha bir sürü yöntem sayılabilir. İyi yönleri de vardı travmatik olanları da. Ha biz sağlam nesildik o kadar şeyden sonra acımadık, yılmadık, ağlamadık. Ne diyeyim öyle olması gerekiyormuş öyle oldu. Bizi biz yapan anılar hepsi de. Tebrik ediyorum Enes hocam! Güzeldi...Çünkü gerçekti...👏👏👏

  • 3 ay önce

    Genelde kötü söz söyleyince acı biber sürerdi büyüklerimiz ağzımıza Enes bey siz genele uygulamışsınız 😊