Annemin Sevgilisi

Annem,ablam  ve ben birlikte yaşıyoruz. Ablam ile ben kreşte çalışıyoruz,annemse kronik hastalıgı var,çalışmasını istemesek de  bizi  pek dinlemez,evde can sıkıntısını bahane  ederek  temizlik işine gider.Kazandıgı üç beş kuruşu da ya bizlere verir  ya da memleketteki küçük erkek kardeşime göndermek için  biriktirir.Tıbkı çocukken oldugu  gibi  erkenden kalkar  kahvaltımızı hazırlar,kahvaltı yapmadan asla dışarı salmaz."Anne,sütümüzü de içelim bari."dedigimizde hemen  dolaba koşar:

"Sabah getirttim,siz oturun , hemen kaynatayım için sıcak sıcak."der, ciddiye alarak,oysa benim süt sevmedigimi de bilirdi, ana yüregi işte. Mutlu bir aileyiz, bazen de kızdırır bizi ama  olsun alıştık  artık her söyledigimize burun kıvırmasına.

Geçen hafta bir rahatsızlık geçirdim ve taksi çagırdıgımda annem de geldi benimle ,her ne kadar"Anne,merak etme birşeyim yok, sadece  tansiyonumu ölçtürüp gelecegim,"desem de.Hastaneye  vardık,annemin  telefonu  bendeydi,annem telefonunu unutmuştu taksinin arka koltugunda o telaş içerisinde,yoksa kimseye  el sürdürmezdi  telefonuna.

Bir dakika içinde  peş peşe mesajlar gelmeye başladı,hem de"aşkım,canım,tatlım," gibi aşk sözcükleriyle.Beynimden vurulmuşa döndüm,ellerim ayaklarım titremeye başladı,rengim soldu,ne diyecegimi  bilemedim.Günlerdir telefonu elinden düşürmediginin sebebi demek buydu.Daha fazla dayanamadım,sinir krizleri geçiriyordum,hicbirşeyini gizlemeyen annem,bunu bizden nasıl gizlerdi?

-Bu kim anne?

-Arkadaş ...

-Nasıl arkadaş?

-Normal bir arkadaş işte,ne oldu ki?

-Bak ,oku, mesajlarını ,bizim bilmedigimiz ne var?

-Ne olacak kızım,hicbirşey yok.

-Nerden tanıyorsun bunu?

-Ya boşver.

-Boşveremem anne,anlat, nerden  tanıyorsun bu kişiyi?

-Sosyal medyadan istek atmış,ben de kabul  ettim.Sonra  yazışmaya  başladık böyle işte...

Anneme bu kadar kızdıgımı  hiç hatırlamıyorum hala öfke  doluyum.Nasıl olur da tanımadıgı bir erkekle bu kadar samimi olabilir hem de kısa sürede.

Kıskanıyor muyum,evet,ama kıskanmaktan ziyade annemin  kandırılmasından  korkuyorum ya körkütük aşık olup  bizi bırakıp giderse?Ablama söylemeyemedim,söyleseydim o benden  sivri dillidir,annemi incitebilirdi.

Sosyal medyadan  biraz araştırma yaptım o kişi hakkında,hayretler  içerisinde kaldım,annemden yaşça çok çok küçük. Ìnsanın annesine böyle bir konuda da nasihat etmesi  hiç yakışmaz ki. Tabi engelledim  ben de tüm hesaplardan.

Ansızın valizini toplayıp gittigi o anları düşünmek  bile istemiyorum annemin ya da kapımızda annemin sevgilisi oldugunu söyleyen  yabancı bir yüzü  görmeyi.

Annemle aynı odada yatıyordum, şimdi odalarımızı ayırdık, annem hastalıgını öne sürerek  ondan rahatsız olabilecegimi söyleyince ısrar etmedim,kabul ettim,anlamıştım neden yalnız kalmak istedigini.

Bir tatil yöresinde teyzemler var,onları hep  özledigini söyleyerek teyzemgillere  gitmek istedigini her seferinde  tekrarlıyor.Oysa annem, tatili,denizi de pek sevmezdi bu arada annem elli iki,sevgilisi otuz beş yaşında.

Bir kızın agzından....

27 Nisan 2021 3-4 dakika 411 öyküsü var.
Yorumlar