Arşın Horozu

Arşın Horozu



Gecenin beşinde gözümü açtığımda sabah ezanı okunuyordu, okadar derinden ve manalıydı ki çok hoşuma gitti. Oturup dinledim. Ezanın bitmesiyle bir ışık geldi yanıma ben gözlerimi ovuşturuyordum, yinede, hala orda duruyordu. Elimi uzattım, elim kayboldu. Baktım içinden geçebiliyorum, adımımı attım, sidretül müntehadayım, büyük bir melek vardı.

Büyük bir cüssesi, acayip bir yüzü vardı ?ama hiç korkmadım yetmiş yüzü vardı. Yetmiş ağzı, yetmiş dili vardı. Her dili ayrı lügat ta Alla hı zikrediyordu. sidrede dört bin saf melek vardı. Her safın, meleklerinin sayısı on bine yetmişti. Birinci safta olan melekler sürekli secdeye varıp''sübhanallah'' derler. İkinci safta melekler ?'elhamdülillah''derler. Üçüncü safta duran melekler, rüküa varıp''La ilahe illallah''derler. Dördüncü safta kalan melekler, kıyamda durup:''Allahu ekber ?'derler.'gördüm inanılmaz'dı.

Allahü Teâlâ, sidrede, yeşil zümrütten, minare şeklinde büyük direk yaratmış. Yetmiş bin fersah yüksekliğinde. Direğin başında inciden bir kubbe vardı. Kubbenin üzerinde bir tavus kuşu var. Çeşitli cevherlerle süslenmiş bir melek 'çok güzel' bin beşyüz kanadı vardı. Her kanadında yüz bin saçağı var. Saçakların üzerinde yazılar vardı. Birinci satırda .''Bismillahirrahmanirrahim'' ikinci satırda ?'Lailahe illallah Muhammed'ün resulullah'' üçüncüde de:''Onun zatından başka her şey yokluğa
mahkûmdur''yazıyordu.'

Her taraf ışıl ışıl gözlerim kamaşıyor'Arşın horozuymuş çok şaşırdım ama mutluluk veriyordu, onu her zaman görmek isterdim.
Kanatlarını, yaydıkça cennetteki kullara yağmur gibi rahmet yağarmış. Arşın horozu kanatlarını salladıkça tatlı bir cennet meltemi oluşurmuş. Bir feryatla ötermiş. Cennette huri ve kılmanlar odalarından başlarını çıkartıp, bir birlerini müjdelerlermiş; Muhammet ümmetinin namaz vakti geldi ibadetle meşguldürler şimdi.

Allahü Teala ,arş horozuna nida eder ki:''Ey kuş niçin böyle feryat edersin?'' melek derki kulların ibadet ettikçe ;ben onlar için senden rahmet isterim.O zaman ona hakkın kitabı gelir ki:''Ey kuş,dünyada beş vakit namazını eda eden kullarıma rahmet edip,cehennem azabından azad ederim..Naim cennetleriyle onları hisselendiririm ve muylu ederim.Ben bunları gözümle gördüm kulağımla duydum tarifsiz güzellikler bahşeden güzel Allahım ?sana sonsuz teşekkür ediyorum'.Bir melek bana bunları anne ve babama anlatmamı istedi.


O gece uyuyamadım sabah olsun, gördüklerimi anne ve babama anlatacaktım. Arşın horozunun nasıl güzel öttüğünü, bize nasıl dua ettiğini. Sabah anlattım. Beni ilğiyle dinlediler. Annem bunun üzerine namaza başladı, bir zaman sonrada babam namaza başladı. Bizim evimizde her ezan mutluluk ve huzur meltemi esiyordu. Hepimiz bundan mutlu oluyor, dahada inancımıza sarılıyorduk. mutluluk ve huzur meltemi esiyordu. Hepimiz bundan mutlu oluyor, dahada inancımıza sarılıyorduk.


Marifetnameden alıntıdır. Hikâyeleştirilmesi Tülay bilgin tarafından yazılmıştır.





Okunma Sayısı:204

18 Mart 2009 2-3 dakika 46 öyküsü var.
Yorumlar (2)
  • 15 yıl önce

    çok güzel olmuşşş tbrkler👍

  • 15 yıl önce

    👍 Tebrikler.Güzel bir öykü.Size şahsi bir fikrimi söyliyebilirmiyim? Bu okuduğum üçüncü hikayeniz.Ama hikayelerinizde imla kurallarına çok dikkat edilmemiş görünüyor.Hikayeleri anlamlı kılan ve okunur yapan birazda imladır.Öyküler şiire benzemez.Şiirde hiç noktalama kullanmasanız bile bu okuyucuya batmaz.Ama öykülerde yazım kuralları çok önemlidir.Bu benim nacizane fikrim. Sevgiyle kalın.