Aşk-ın Gönül Konağı

Eski zamanların çocukluk favorim konakları vardı. Herkes gıptayla bakardı, heybetli kocaman görünen evlerin hep iki kapısı vardı. Selam Kapısı, Harem Kapısı. Selam kapısından misafirlerin, Harem kapısı da hane sahiplerinindi. Bu evlerin misafiri eksik olmaz genelde bürokrat kesimden şahsiyetler ağırlanırdı. Harem tarafına yabancı kimse geçemez hane halkı rahat sele serpe gezerdi. Anneannelerin beyaz başörtüsü, annelerin narin giyimli hali, gelin ve kızların saçları bukle bukle yarı mine etekli hali hiç bozulmaz hayat aheste seyrine devam ederdi.
Misafir kısmında hep hareketlilik vardı, atlarıyla gelen misafirlerin hemen atları çekilir tımarlanır. Misafir er odasına alınır evin beyi misafiri ağırlardı. Ara bir kapısı vardır bu konakların geçişi sağlayan bu kapıyı hizmetkârlar kullanırdı.

Hayatımızın aşk konağının iki kapısı vardır. Selam kapısında yaşanır hayatın en telaşlı anları. Misafirleri
çoktur hayatın içinden. Buradan bir aşk girer. Kimine bay kimine bayan. Ağırlanır gönülde başlar hayatın o deli anları. Mutluluktan uçan ruhu durduramaz kimse, yavaş yavaş iliklerinize işler aşk düşüncelerinize saplanır ok gibi, hep düşünürsünüz bir türlü silemezsiniz aklınızdan. Sonra kalp atışlarınız değişir, sanki o (yârin) sokağından geçer gibi yüreğiniz ağzınıza gelir gibi olur. Daha da ilerler ruhunun yanınıza geldiğini hissedersiniz.

Bağzan da gözünüzü açtığınızda sizi seyrediyormuş gibi hayal âleminde görürsünüz. Kara sevda başlar ben aklımı oynatıyorum galiba dersiniz. Sonra ruhunuzun gezindiğini hisseder hayallerinizi onun üzerine kurarsınız. Aşk kapısının birinci kısmı açılmış olur yaşar hissedersiniz, ıspatlayamazsınızda sadece siz biliyorsunuzdur olanları. Hisler kuvvetlendikçe aşk anlamlaşır sizde düşünce ve ruh dünyanızı genişletir. İç âleminizde bir kentin olduğunu oradaki dünyanın burayla hiç alakasının olmadığını anlarsınız. Bu gizemi tatmak acıyla başlar, gözyaşlarınız yüzünüzle buluşurken ruhunuzda efsunlu duyguları misafir eder selam kapısından.



Harem kapısının Billurdan girişi vardır. Akseden güzellik sizi başka bir ruh âlemine götürür. Harem kapısından sadece siz gire bilirsiniz. Süleyman'ın bel kısa yaptırdığı o saray var ya, Belkıs yerde akan su var diye eteklerini topladığı o saray işte ta kendisi. Akseden birinci kapının yansımasıdır. O temiz, saf, durudur ki toplanırsınız heyecanlanır yüreğiniz ağzınıza gelmiş gibi olur. Hayalini hisseder aşkın verdiği tadı tadarsınız. Ruhunu, yüreğinizde hisseder artık o aşk sarayından çıkmak istemez hep orda kalmanın yollarını arasınız. Aşk budur aşkın iki kapısı vardır birinde yaşar öğrenir sonrada gerçek aşka kavuşursunuz.Onu sadece siz yaşarsınız.

19 Haziran 2009 2-3 dakika 46 öyküsü var.
Yorumlar