Aşk -ın Limanı

Somuncu babayı bilmeyeniniz yok galiba. Yaptığı ekmeklerle meşhurdur.Gönül fırını da böyle olsa gerek.Somuncu babanın fırınını görenler varmıdır bilmem ben gördüm kocaman alt kısmı taşla döşeli bir oda .Somuncu baba önce odunu çatar ve çırayla yakar başlar fırını ısıtmaya ısındıkça da kızmaya. Fırın kızınca kor ateşi alırlar yanlara ve başlarlar somuncu baba ekmeği pişirmeye.


'' Aşkın muradı da ne ola, hep düşünmüşümdür kavuşunca, muradına büyüsü bozulmuştur''.
İşte burda gönlümüzün içinde ki kocaman oda aslında bir taş oda. Siz bu odayı ısıtır sonrada durmadan yakarsınız .Başlarsınız Ruha gıda ekmek pişirmeye. Çocuk melekler size hizmet eder siz iyilik yaptıkça odunlar hazırlanır yakılır gizlice. Gönlünüzde pişen o ekmek dağılır ihtiyaç sahiplarine. Ruhunuzda bir surur başlar o güzellik başkalarına da yansır ve gönüller doyar. Birde tersini düşünün yakacak yakıt kalmadığın da buz gibi bir taş oda. Soğuk bir ruhun yansıtacağı buz kesiği bir yüz olmaz mı. Faydadan çok zararı dokunmaz mı?

Çocuk meleklerin attığı odun aslında sizin ruhunuzdaki aşk oluyor. Bu aşk-ın yakıtı biterse ne olur? Muradımıza kavuşmak bir sondur . Gemileri tam Rota almak için durmadan odun atarlar, taki Limana ulaşanedek. Bizde o Limana ulaşana dek somuncu baba gibi ekmek dağıtmalıyız Ruhlara. İçinizde ki aşk odunu bir yakıttır .Sizi istediğiniz Limana ulaştırır.

18 Aralık 2009 1-2 dakika 46 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar