Aşk mı Çaresizlik mi

Üst kat komşumun kızı Aslı. 28 yaşında ayakları yere basan, yaşıtlarına göre daha olgun düşünebilen, yedisinden yetmişine herkesle her konuda konuşabilecek sözcüklere sahip bir kadın. Dün akşam iki gözü iki çeşme yanıma geldi. (Repliklerimizi yazarken karışmaması için kendime rumuz çaresiz diyeceğim)

RUMUZ ÇARESİZ: Ne oldu kız nedir bu kızarmış gözlerin şişmiş burnun hali? (Endişeli halimi gizleyerek)
ASLI: Evli bir adama âşık oldum ben...
RUMUZ ÇARESİZ: Tamam önce bir sakinleş, bir kahve yapayım sen de en başından anlat bakalım şu olayı.
ASLI: Patronumun yakın arkadaşı olduğu için sürekli iş yerime geliyordu, içten içe beğeni duyuyordum ona, evli olduğunu bildiğim için duygularımı hiç su üstüne çıkarmadım. Geçen gün iş çıkışına geldi, 'Hadi kızlar akşam doğum günümü kutlamaya gidiyoruz dedi. İş yerindeki Nalan'ı da aldık. Dragos Royal Towers daki residence dairesine getirdi bizi. 'Neden bizden başka kimse yok eşin nerede' diye sordum. Eşiyle anlaşamadığını 6 aydır aynı evi paylaşan iki yabancı olduklarını söyledi. Burasını kendine özel yaşam alanı olarak tuttuğunu ve bundan kimsenin haberi olmadığını söyledi. Alkol aldıkça açıldık eğlendik, coştuk, güldük. Kendimi çok iyi hissediyordum. Bana çok özel biriymişim gibi davranıyordu. Gece yanıma geldi, aramızda bir şey yaşanmadan sadece benimle uyumak istediğini söyledi. Bir aydır haftada bir kere residence dairesine gidip kalıyorduk. En son kaldığımızda o kadar çok sarhoştum ki gecenin sonunu hatırlamıyorum.
RUMUZ ÇARESİZ: Ben şimdi sana ne söylesem boş biliyorum ama Aslıcım kendini bu kadar kaptırma. Bu adamın söylediklerine de bu kadar inanma.
ASLI: O bana dürüst davrandı en baştan evli olduğunu gizlemedi aramızda yalana yer yok.
RUMUZ ÇARESİZ: Bak tatlım bazı erkekler ilk başta dürüst erkeği oynarlar, ' Sana karşı dürüst olacağım, evliyim ama neredeyse ayrıyım' klasik yalanları da her zaman tutar. Şu an uyguladığı dürüst erkek prezantasyonu. Bu adam;
20li yaşlarda evlenmiş/evlendirilmiş, evliliğinin ilk 10-15 yılı iş, ev, eş, çocuk sarmalında geçmiş, kariyer ve ekonomik durumu olabilecek doyum noktasına ulaşmış biri öyle değil mi? Ve şimdi karısı ona bakımsız ve yaşlı geliyordur ve muhtemelen anlaşamıyorlardır _ki bunda doğruluk payı vardır. Çünkü kadın doğurmuş, çocuk bakmış, emzirmiş, 10 yıl kadından çok şeyi alıp götürmüş, beli kalınlaşmış, memeleri sarkmış, göbeklenmiş. (Bu benzetmeyi yaparken Angeline Jolie'nin aklına gelmemesi için dua ettim.)
Ayrıca ayrılmayı düşünüyor ama çocuk için katlanıyor, ailelerden de biraz çekincesi var.
ASLI: Evet abla sen nerden biliyorsun?
RUMUZ ÇARESİZ: Bunları bilmek için medyum olmaya gerek yok. Şimdi bu adamın cebi para, altı araba görmüştür ve adamın gözü dışarıdaki hatunları görmeye başlamıştır. Hiçbir erkek karısını başka bir kadın için bırakmaz bunu asla unutma.
Evli erkekler; yatırım yaptıkları, düzen kurdukları eşlerini terk etmezler. Sevgisi, cinselliği bitse bile kurulu düzenini, toplumsal statüsünü bozmak istemezler. Kadınların çoğu bunu anlayamaz çünkü kendileri gibi düşünürler. Evli bir kadın başka bir erkeğe âşık olduğunda kurulu düzenini aşkı uğruna bozabilir. Bu konuda kadınlar daha gözü karadır. Kadınlar bu cesur yürek davranışlarından dolayı yanılıp hüsrana uğrarlar. Bu döngü, dünde böyleydi, bugünde böyle ve yarın da böyle olacak. İnsanlar yavaş yavaş güvenmemeyi inanmamayı öğrenirler. Kalbinle bağlantıyı kestiğinde artık hayat tecrübelerinden faydalanmaya başlayacaksın. Sevgilisinin karısından ayrılacağı yalanına inanan kadın sürekli yanılmaya mahkûmdur. Tilkinin kürkçü dükkânına dönüşü gibi evli bir erkeğin de dönüp dolaşacağı yer evi olacaktır. Unutma bir gün sende kürkçü olabilirsin. Bu adam sana hiçbir şey vaat edemez.
ASLI: Yok abla öyle değil benim her dediğimi yapıyor kendimi onun yanında özel hissediyorum. Gel beraber yaşayalım dese ona bile razıyım yeter ki yanında olayım.

Neyse ki Aslı'nın gözünün yaşı biraz olsun kurumuştu. Gözünü açmak için elimden gelen çabayı sarf etsem de Aslı yine de görmek istediğini görüyordu. Ben de taktik değiştirdim. Aslı anlatmaya devam ediyordu.

ASLI: Ben bu adama aşığım abla. Gözünün kenarında bir ben var ona bile aşığım. Onu görmediğim her dakika içim acıyor bedenim felç oluyor oksijen alamıyorum.
RUMUZ ÇARESİZ: Karbondioksit veriyorsun ama. Aşkın gözü kör olduğu kadar kulağı da sağır sanırım dediklerimi duymuyorsun.
ASLI: Gel abla sana facebook dan resmini göstereyim. Şu boyuna posuna bak, tatillerde hep yurt dışına gitmiş. Bak bu da kızı.
RUMUZ ÇARESİZ: Evet maşallah pek yakışıklı Allah sahibine bağışlasın. (Gerçekten aşkın gözü kör) Uzun boylu belli ama karısı da omuzlarına geliyor pek de hoş kadın fiziği de düzgün. Her tatile giderken de karısı yanında, aferin adama. Bu mu kızları? Pek şirinmiş karısıyla beraber yaptıkları çocukları değil mi bu? Bak bu resimde çok yakışıklı çıkmış hadi yorum yapalım resmine.
ASLI: Olmaz abla gizliliğe çok önem veriyor. Yorum yapma diye tembihledi özellikle.
RUMUZ ÇARESİZ: Anladım kim olsa istemez elbette biricik karısı üzülür sonra. Arasana şimdi sesini duy iyi gelir sana.
ASLI: Arayamam abla evdedir şimdi.
RUMUZ ÇARESİZ: Aşk bu kadar kısıtlanarak yaşanmamalı. Evlilik aşka engel değildir elbette. Şimdi dur ve düşün yaşadığın duygunun adı aşk mı çaresizlik mi? Sevdiğin adamın başka bir kadının yanında olmasına tahammül edeceksin, susup oturmaktan başka çaren olmayacak.

Aslının heceleri sessizliğe bürünürken gözyaşları susmuyordu

20 Aralık 2012 5-6 dakika 37 öyküsü var.
Beğenenler (4)
Yorumlar (3)
  • 11 yıl önce

    Aşkın gözü kördür derler, ya yaşayacaksın olduğu gibi, aşık filan da olmayacaksın, ya da engelliyeceksin kendini.

    Hele birde kadın güzelse, çok az erkek uzak durabilir böyle bir kadından.

    Aşık bir kadının gözü hiçbirşeyi görmez, erkek sadece ona ait olsun ister, çok kıskanır. Sonuçta erkek uzaklaşırken, kadın erkeğin kendine ait olmasını ister. O zaman da ikisi içinde acı günler başlar.

    Aşık insanın kalbi ile beyni hiç geçinemez, kalp ayrı hisseder beyin ayrı.

    Zor bir durum, ne olursa olsun sonuç acıdır.

    Toplumsal bir yaraya parmak basılmış yazıda.

    Tebrikler.

  • 11 yıl önce

    Aşk varsa çilende ne ki gülüm diye bir söz varya şair arkadaşım.. Çaresizlik çile acı kin nefret, kısacası bütün duyguları tattırırrrr :)))) Paylaşım güzel ve anlamlıydı... Sevgi ve saygılarımla kutlarımm 👍👍

  • 11 yıl önce

    suç ve suçlununn asla bulunamayacağı bir durum bu.. kalbe ateş düştümü olması istenen durum şekillenir baynimizin içinde.. olan görülmez hiç.. rumuz çaresizin teselli sözlerinde katılmadığım ise kadının erkekten daha cesur olduğudur.. bence cesaret evli her cinsiyet için eşittir.. teselli için öyle yazıldığı kanaatindeyim.. fuzuliye sormuşlar sevmekmi sevilmekmi güzel diye.. sevmek demiş fuzuli "çünkü sevildiğinden asla emin olamazsın" işte emin olduğun duygu sevmekse elde etmek çabasını bırakmak gerekir.. sevgiyi yaşamalıdırki sevgisi acı vermesin.. tebriklerimi bırakıyorum sayfanıza..