Aşka Günceler

Hayat Diyordu O /Aşka Günceler


Hayat diyordu acımasız,nankör,adaletsiz.Kiminin yatları-katları-hammırları var ama adama benzer yanları yok.Kiminin de el arabası ancak hurda toplar oysa adam gibi adamlar.Hayat diyor du öylesine adaletsiz kanı beş para etmezlerin kolunda dünyalar güzeli barbi bebekler ne çare ki kıymetleri bilinmez.Bir diğerleri de arayıpda böyle eşler edinemezler ve güzele/Kibele'ye hasrettirler...Hayat diyordu adaletsiz.Hayat acımasız/kötüden yana..hele de eğitimli, gün görmüş kadınlar için daha bir gaddar hatta gardını almış şampiyonluğa oynayan bir boksör gibi.Ne varsa acıdan, İhanetten, üzüntüden, zulümden yana en çok da çeken işte bu okumuş, bilmiş az sayıda yetişebilen kadınlarımız.Suskun çektiklerini yutan, yuttuğunu sinesinde yamayan kadınlarımız ve onlardan biri..(?) ..hep şöyle der. Keşke bir dağ köyünde, küçüçük bahçeli bir ev de olsaydım.Okuma/yazma dışında da hiç bir şeyden anlamasaydım.Ne bankalar,ne iş dünyası ne de bunca diploma ve de güzelliğin,kafanın,kadının ala sı hiç biri olmamalıydı.
İşte o zaman belki de mutluluk denen uç uç böceklerini yakalayabilirdim...ahhh...Duydun mu baba yine sitemler yağdı sana...Hayat diyordo..O.


GÜNCELER....

Sesin çocuk, senin sesin ruhunun titreyen yansısıydı da! ..Saran,sıcak,kendinden emin evet fırlamaca da! ..Bir o kadar da sımsıkı sar sev aslında kendimden hiç emin olmadım diyen rezonansını görmedim mi sanıyorsun,bilmedim mi sanıyorsun ? Aslında sana aşık olmaktan korkuyorum dediğini bilmediğimi mi sanıyorsun!..Apaçık diyeyim:Git çünkü Acı çekersin! ..Git çünkü ben gözlerine sızan hüznü bunca deşifre etmekten utanıyorum o gözlerde bir hiç olma halimin böyle kelimelere dönüşmesinden bile utanıyorum Git ..Sevişmeleri kutsamayan olmaktan utanırım Git...Sende/sen olmak teninde bir nefes sıcaklığı terlemek,yarım kalan yanında bir ben olmak...bunlar neyse ne kadar azizse,sadece üstünü örtmek,sana kahvaltı hazırlamak,sana ayakkabı seçmek,küpelerini takmak,seni gün doğumuna hazırlamak, alnına günaydın öpücüğü kondurmakta onca azizdir.O halde durma ....Git çünkü acı çekersin çocuk...Acı çekeceksin aşkım.
..............Git/me.........

12 Ekim 2009 2-3 dakika 12 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar