Aşkın Bitik Hâli

"Ülserli bir yara olmuş bu artık, geçmesine izin vermelisin, geçecek." dedi, bunu söylerken şefkatle karışık gülümsüyordu. Gözlerinde üzüntüsünü, geçmesine dair kaybetmiş olduğum inancımı yeniden kazandırmaya çalışını görüyordum. "Evet, doğru, haklısınız" dedim. "Bu ülserli bir yara..." İçimden söylediğim, "Ülserli bir yaranın geçmesi dahilinde, ruhumuzda açtığı yaraların kapanması imkânsızdır. O geçse bile, ruhumda açtığı yaralar, ölünceye dek benimle birlikte yaşayacaktır."

"Sevmiyor seni" dedi, "Sevse gelirdi, emin ol, seven insan bir adım atar." "Doğru" dedim. Kendi adımlarım geldi aklıma. Onunkiler kovmaya dair olsa bile, ben hep dönmelere, çok sevmelere, sonsuz bağlılıklara, en önemlisi ona âşıktım. "Bir yerde bırakılmalı artık, yoluna bakmalısın" dedi, Tüm yollar kapalıydı, sanırım bu aşk kazasından sonra, derin çaplı yaraları temizlemek adına, yol çalışması vardı. "Evet, haklısınız"dedim.

Gitme'lere doyamadı, sevmelere doyamadım. O gitme'lere âşıktı, ben ona; o bitirmeyi severdi, ben yeni baştan yazmayı. Ben kalemdim, kâğıttım, yazandım, yazardım. O ise, maceraperest bir ruhun, türlü yolculuklara demir almaya çalışması hâlini yaşardı, özgür ruhluydu, en çok ruhunu, en çok huzurunu, en çok özgürlüğünü severdi. "Evet, haklısınız" dedim, "O beni hiç sevmedi, seven insan gitmeye meyilli değildi; seven, yeni baştan, her gün, her saniye sevmeye meyilliydi..."

"Ülserli bir yara olmuş artık, kronikleşmiş. Biliyorum zor ama, geçmesine izin vermelisin" dedi. Gözleriyle gülümsedi. "Haklısınız" dedim, gözlerimi yere devirdim. "Söz ver bana, yeni bir sayfa açacaksın" derken, gözlerimdeki söz verememe alışkanlığını sezmişti. "Evet, haklısınız, yoluma devam etmeliyim" dedim. Oysa ki ikimiz de biliyorduk, bu aşk kazasından sonra, yol çalışması vardı, tüm yollar yüreğimden yana ona açık; yeni başlangıçlara kapalıydı. "Bir başkasıyla olursam, ona ihanet edecekmişim gibi hissediyorum" dediğimde, başını salladı. Ben içimdeki bu büyük aşka ihanet etmekten korkan yaralı bir âşıktım. "Geçmesine izin ver, sevseydi gelirdi" dedi, herkes anlamıştı, benim dışımda... O gitme'lere meyilliyken, ben sevmelere meyilliydim...

27 Mart 2013 2-3 dakika 77 öyküsü var.
Beğenenler (2)
Yorumlar