Aşk/ın Kapısı

Aşk dergahında kapılar açıktır sonuna kadar. Yemşeşil koruluk içinde ahşap kapısı olan üzerinde tokmak bulunmayan bir hanedir aşk hanesi. Her kul o ormandan yolu geçiyorsa, uğrar müşahede etmek için. kimi bir gün, kimi beş gün, kimide anlık gelir gider. Hafif bir havası vardır meltem meltem ruhunuzda bir hareket hissedersiniz. Biraz şaşkınlık biraz da merakedersiniz. İçerde ne var, beni ne bekliyor diye.Aşk dergahıdır burası buraya sizi iki melek getirir. Kovulmuştur cinler peririler, burası sadece ins içindir.

Duyar gibi olursunuz meleklerin konuşma sesini .Bakalım kaç gün misafir edeceğiz bu ademi. Siz hayretler içinde sağı solu izlerken birileri aşka banmıştır gözlerini, göstermez kimseye. Kabul etmiştir yalnızlığı ebede dek çıkmaz alemin içine.

İki melek konuşur aralarında bakalım bu kalacak mı yarına. Ordan pencereden bir huri akseder ademin gözüne, adam kalır öylece . Der melek eyvah bak buda takıldı hurilere. Aslında onu göndereni niye meraketmezler, niye. Bu da yolcu, götürün bunu, alami seçti işi burda bitti. O bir seraptı takılıp peşine onu götürecekti alemi yataratan alemlerin efendisine.

İşte aşk dergahı bu. Koruluk dünya, ahşap kapı hakkın kapısı kimi girer kimi çıkmaz. O ince ışık kalbe saplandımı yollar hep ona götürür. hep ona çıkar. İstemeyen bulur, bulurda kapısında kul olur. Yıkılmaz bir saray kurar camdan göklere ulaşır gubbesi, içinde çocuk melekler ona hizmet eder onun ebedi istirahat ve huzur hanesi olur Aşk hanesi....

29 Aralık 2009 1-2 dakika 46 öyküsü var.
Yorumlar