Aşkın Kuyusunda Bir Halat

Aşkın kuyusunda bir halat!..
Nice yolcular geçti üzerimden.Kimi dünyevi bir kazanç , kimi dayanma haleti, kimisi de bir insan daha kazanma hissiyle geçti yollarımdan..bazısı tozunu bıraktı, bazısı izini, öylesi de var ki; kalbinin hüznünü bırakıp gitti çölümden..

bir kervancı daha geçer mi demeden..bırakıp gitti gidenler..hep kalması istenenler..Şimdi bir Yusuf'um ben de..değersiz ve çaresizim...içimdeki kuyudan bağırırken dört yana, bir "insan" yetişmez mi sedama?..kardeşlerimi çok sevdim oysa..kalbime misafir ettiklerimi, kendim gibi bildim..çok mu değer verdim Allah'ım?..Yoksa çok mu sevdim?..

daha çocuğum anne!..daha küçüğüm!..bir kurtla olacakmış demek ölümüm?..gömleğim paramparça..hem bu ilk de olmayacak..bilinmez kaç kere parçalanacak anne!..yüreğim açıkartırmada, vefaszlıktan paralanacak!..beni de satacaklar aşk pazarında..belki de çok az bir pahaya..

günlerdir susuzum..uykusuzluktan yorgunum..takmışım düşüncemi beynime, sessizlikten huysuzum..bağırmaktan hal kalmadı işte bende..bir lokma tatlı aşa hasret, yerlere düşmüşüm..kaldırsan sen kaldırırsın Allah'ım..en sevdiklerimden değil mi?..şimdi yersizim..ne bir evim var, ne de sıcak bakışlarıyla bana en sevgili olanlar?..yapayalnızım Yusuf gibi..Karanlıktayım ben de...

kuyu ıssız, kuyu renksiz..kumlara gömülüyor ruhum..boğulmamak için hayallere dalıyorum..bir an çocukluğum geliyor aklıma ..arkadaşlarımla oynadığım oyunlar..anaokulunun bahçesinde, elim sende oynuyoruz..oyunda yananı okulun demir pencerelerine bağlıyoruz..ama hayalen..benim bir örgü hırkam var..çok tüylü bir şey..herkes bu tüylerden koparıyor bir miktar..sonra da havaya üflüyor, gülerek..tüy kapmaca yarışı başlıyor adeta..ben sessiz ve çekingen..yine de kızamıyorum onlara..kıyamıyorum sevinçle bakan bu gözlere..hatırladıça doluyorum..ama, kuyudaki boşluğu dolduramıyorum..

bir gün diyorum!..belki bir gün, bir kervan geçer buradan da..bir ihtiyaçları olur onların da, halat uzatırlar olur ya!..bir halat!..kuyudayım ya Rab!..yok mu kuyuda olanlara bir sebep?..
kalbi ambargoya uğramış kalpzedelerin bitkinliği var her hücremde..bir alana hapsedilmiş gibiyim..tek taraflı hazırlanmış bir fermanın, boynunda asılı, sürgünüyüm..

Bir Yusuf'um..kuyu bende..özlem dolu her yanım..aydınlığa bakmayalı günler oldu..ışığımı arıyorum?..bazen uykuya dalıyorum...çölden alıp ruhumu, bahçelere salıyorum..her yerde büyük büyük papatyalar..sonra sevdiklerimi görüyorum..gelin!..papatyalar burada! diye, bağırıyorum..beni kuyuya salanları çağırıyorum..

bir halat olamadan sevdiklerime, bir halat bekliyorum..heyhat!..ben ne çok şey istiyorum..

Vermeden alan insanlar olduğumuzu anlıyorum neden sonra..ya da verileni beğenmeyen..bizleri kuyuya iten zihniyetle bitiriyorum kuyudaki dipsiz sorgulamaları..Biraz hasedine veriyorum insanların, kuyuya atılmışlığımızı, biraz da kibrine..biz daha çok sevilmeye layığız diyen şeytani sesi hatırlayarak..
mazide nice güzel kardeşlikler, kibrin kasırga gibi esmesiyle yerlerinden oynamadı mı?..ve kibrin ilk sahibi;
"Ben O'ndan daha hayırlıyım.Beni ateşten, O'nu topraktan yarattın"..diyerek vermedi mi emanetini, kendi yolundan gidenlere..

Bir halat bekliyorum günlerdir..Anladım ki; ancak sen yardım edebilirsin bana..çünkü kulunu en iyi Sen anlarsın..tüm özürlerine rağmen, sen kuşatırsın..herkes terketse de, Sen seversin.. çıkarsız, kritersiz, teklifsiz..

Sevgi ipini gördüm Rabbim!..Bizi nasıl sevdiğini, çözdüm Rabbim!..Sen sevilmeden de sevensin..Bu enginliği farkettim..
Tut elimden şimdi bir halat gibi..tut ki; çıkayım içimdeki dehlizden..beni bitirmek isteyen, şeytanların nefesinden..

Ben seni seçtim Rabbim!..tüm özürlerimle, beni özürsüz sevene geldim..Hadi al beni kuyudan!..Aç kapıyı, zaman dolmadan!..

Biriciğim, Işığım, sevgilim!

08 Şubat 2011 3-4 dakika 74 öyküsü var.
Beğenenler (1)
Yorumlar